JavaScript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

HR-partner till polisområde Fyrbodal

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra götalands län

Utlyst

14 mars 2018

Ansök senast

04 april 2018

Referensnummer

C18436/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndighetens uppdrag är att minska brottsligheten och öka tryggheten i samhället. Det görs sedan 2015 i en nationellt sammanhållen polismyndighet. Grunden i den nya organisationen är att komma närmare medborgarna. Myndigheten består av ca 30 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar där en är HR-avdelningen samt ett kansli.

HR Väst är en organisatorisk enhet inom HR-avdelningen. HR Väst ger stöd till Region väst som består av Västra Götaland och Halland. HR-avdelningens främsta uppgift är att, med sina ca 700 medarbetare, tydliggöra, omsätta och utveckla ett nationellt stöd för Polismyndighetens kortsiktiga och långsiktiga verksamhetsmål.

Vill du arbeta vid en arbetsplats som erbjuder dig samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter där du genom att påverka och bidra till polisens uppdrag, verkligen kan göra skillnad? Genom högt engagemang, tillgänglighet och effektivitet strävar vi efter att erbjuda en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet, lärande och utveckling genom att tillvarata alla medarbetares engagemang och kompetens. Som anställd i Sveriges största myndighet uppmuntras du till eget ansvarstagande och personlig utveckling.

HR-Väst söker nu en HR-partner till polisområde Fyrbodal.

Arbetsbeskrivning

I rollen som HR-partner kommer du bland annat att: 
• Utgöra ett strategiskt och verksamhetsnära HR-stöd för ledning och chefer
• Driva och implementera HR-processer i verksamheten
• Vara direkt stöd i vissa operativa HR-frågor såsom kompetensförsörjning, arbetsmiljö, arbetsrättsliga/avtalsfrågor, förhandling och lönebildning
• Medverka i ledningsgrupp och verka för en utveckling av effektiv styrning och ledning av verksamheten
• Arbeta självständigt, men i nära samarbete med övriga HR-medarbetare och stödavdelningar. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Akademisk utbildning inom HR-området eller annan relevant akademisk utbildning.
• Erfarenhet av att driva HR-frågor ur ett strategiskt och verksamhetsinriktat perspektiv.
• Erfarenhet att ge chefsstöd och arbetat konsultativt, gärna inom offentlig sektor
• Du har god generell kunskap om det arbetsrättsliga området samt god erfarenhet av samarbete med arbetstagarorganisationer.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
• Goda kunskaper i Office-paketet

MERITERANDE
• Erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete i större eller komplexa organisationer
•3-5 års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete
•Erfarenhet av statlig verksamhet

PERSONLIGA EGENSKAPER
Du kan omsätta nationellt gemensamma HR-strategier i verksamheten, och även identifiera och genomföra HR-aktiviteter som stödjer den lokala verksamheten. Du har god pedagogisk förmåga och kan stödja chefer i att omsätta den statliga arbetsgivarpolitiken för att uppnå resultat som leder till önskvärda effekter.

För att lyckas i rollen bör du vara trygg och väl förankrad i din HR-roll. Du har förmåga att skapa förtroendefulla relationer, har ett reflekterande förhållningssätt med god förmåga att lyssna, föra konstruktiv dialog, samverka och fatta beslut. Du är resultatinriktad och strukturerad.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Sara Nilsson Gruppchef HR Polisregion Väst  010 -56 538 79  
Pernilla Bergman HR-chef Polisregion Väst 010-565 27 45  
Hanna Lundbäck HR-konsult nås via polisens växel 114 14

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för SEKO Polisen, ST inom Polisen, Polisförbundet region Väst och SACO-S nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Tjänsteställe: Göteborg och Uddevalla

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen