Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polismyndigheten söker civila och poliser till utredningsverksamheten i reg. Öst

Polisområde Södermanland omfattas av nio kommuner och är organiserat i tre lokalpolisområden. Vi söker nu utredare (polis/civil) till barn och ungdom, utredningsjouren och mängdbrott i Eskilstuna, Katrineholm, Strängnäs och Nyköping.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Södermanlands län

Utlyst

30 november 2018

Ansök senast

26 december 2018

Referensnummer

C23601/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Öst består av Södermanland, Östergötland och Jönköpings län. Cirka 2000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 35 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i tre polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelsesektion och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten.

Polisområde Södermanland omfattas av nio kommuner och är organiserat i tre lokalpolisområden; Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping, och en utredningssektion.

Arbetsbeskrivning

Som utredare i ett polisområde är du en viktig del av förundersökningsarbetet. I din roll som utredare kommer du att handlägga ärenden inkomna på lokalpolisområdet, detta innebär många ärenden med stor variation. Arbetet innebär självständig handläggning och ansvar för olika typer av brottsutredningar inom de brottskategorier som handläggs av polisområdet under ledning av förundersökningsledare från polismyndigheten eller från åklagarmyndigheten.

I rollen som utredare ingår att kritiskt värdera information från flera källor, ta fram specifika fakta, vikta och avgöra betydelsen av varje enskild information, dra slutsatser, bedöma samband mellan ett antal variabler och sammanfatta uppgifter till en logisk helhet. Du kommer att arbeta enskilt men även i grupp.

Som utredare kommer du bland annat hålla förhör med målsägande, vittnen och misstänka. I arbetsuppgifterna ingår även andra utredningsåtgärder, bland annat att skriva beslagsprotokoll och begäran av olika tekniska undersökningar.

Arbetet innebär många interna och externa kontakter, till exempel med åklagare, juridiska ombud och socialtjänst. Vid behov genomförs utredningsåtgärder även utanför polishuset.

Vi erbjuder ett självständigt och utvecklande arbete där du möter kvalificerade arbetsuppgifter under stort mått av eget ansvar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
Polisexamen eller
Akademisk examen inom juridik, kriminologi, psykologi, socialt arbete, statskunskap eller förvaltning alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- God datavana
- Goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt.
- B-körkort


Det är meriterande om du har:
- Erfarenhet från utredningsarbete, gärna inom offentlig verksamhet
- Erfarenhet av att tolka och tillämpa lagar och regler
- Erfarenhet och/eller utbildning av brottsutredningar och förhör/förhörsmetodik - Ytterligare språkkunskaper utöver svenska, engelska och nordiska språk kan vara meriterande.
- Erfarenhet från andra verksamhetsgrenar inom polisen.

Personliga egenskaper
En förutsättning för att klara arbetsuppgifterna är att du är analytisk och strukturerad. Arbetet ställer stora krav på självständighet samtidigt som du måste ha god samarbetsförmåga och fungera väl i grupp. Då arbetet innebär många kontaktytor såväl internt som externt förväntas du vara kommunikativ och ha god förmåga att skapa kontakt och dialog. För att du ska trivas på arbetet måste du vara noggrann samt kunna hantera situationer som emellanåt är komplexa och pressade tidsmässigt. Det är även viktigt att du har ett tydligt rätts- och säkerhetsmedvetande och förmåga att sätta dig in i andras situation. Vi söker dig som är engagerad och bidrar med ett positivt förhållningssätt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Åsa Eriksson Gruppchef Barn/ungdom LPO Eskilstuna
010-566 8872 asa.erikson@polisen.se
Johan Bodin Gruppchef mängdbrott LPO Nyköping
010-566 95 16 johan.bodin@polisen.se
Peter Göransson Gruppchef mängdbrott LPO Katrineholm
070-618 944 peter.goransson@polisen.se

Robert Granbeck Gruppchef utredningsjouren Eskilstuna
010-566 8941 robert.granbeck@polisen.se

Fackliga företrädare

Lars Håkan Skoog, Polisförbundet,
010-5669329.
Bernth Mossberg Polisförbundet Region Öst
0105668963, bernth.mossberg@polisen.se
Ann Gustafsson ST inom Polisen
010-56 695 52, 070-338 22 66, Ann.Gustafsson@polisen.se
Jan Tuvesson Seko Polisen
076-134 93 10, Jan.Tuvesson@polisen.se

Övrig information

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar HR-Partner, Madeleine Scherlin, madeleine.scherlin@polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen