Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Bilinspektör till lokalpolisområde Kalmar

Polismyndigheten i region Syd, polisområde Kalmar Kronoberg söker bilinspektör med placering i Kalmar.

Organisation

Polisregion Syd

Län

Kalmar län

Utlyst

27 november 2018

Ansök senast

18 december 2018

Referensnummer

C23510/2018

Arbetsplatsbeskrivning

I region Syd arbetar ungefär 4 700 medarbetare. Polisregionen består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Region Syd har Malmö som huvudort. Polisområde Kalmar Kronoberg är region Syds geografiskt och befolkningsmässigt största polisområde. Området har fem lokalpolisområden - Kalmar, Ljungby, Nybro, Västervik och Växjö.

Polisens trafiksäkerhetsarbete syftar till att minska antalet döda och skadade i trafiken. För att nå målet med färre dödade och skadade i trafiken är trafiksäkerhetsarbetet inriktat mot de prioriterade områdena hastighet, bilbälte, nykterhet, förare och fordonskontroll samt flygande inspektion. En ökad regelefterlevnad på trafikområdet leder också till en ökad trygghet i samhället.

Kontroller av den yrkesmässiga trafiken innebär att personal med specialistkompetens måste finnas för att uppnå de av EU fastställda nivåerna. Inom området förar- och fordonskontroll samt flygande inspektion har vi civilanställda bilinspektörer som tillsammans med trafikpoliser arbetar ute på väg med dessa arbetsuppgifter.

Polisområde Kalmar Kronoberg söker ytterligare en bilinspektör med placering i Kalmar.

Arbetsbeskrivning

Som bilinspektör tjänstgör du vid lokalpolisområdets yrkestrafikgrupp.

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen i att genomföra
- flygande inspektion
- kontroll av yrkesförares kör- och vilotider
- kontroll av lastsäkring
- kontroll av tillstånd för yrkestrafik
- vägning av fordon
- utredning av vissa trafikbrott
- tekniska undersökningar på fordon.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är/har
- fordonsingenjör eller gymnasieutbildning med teknisk inriktning (lägst matematik 3 och fysik 1) eller motsvarande för funktionen relevant utbildning, alternativt är validerad för flygande inspektion i nivå F3 enligt Transportstyrelsens föreskrifter
- körkort för samtliga fordonsslag
- körvana av samtliga behöriga fordonsslag
- god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
- erfarenhet av att använda de vanligast förekommande Officeprogrammen
- minst 3 års erfarenhet inom fordonsområdet.

Meriterande
Det är meriterande om du är certifierad besiktningstekniker av tunga fordon. Språkkunskaper utöver svenska och engelska kan vara meriterande.

Personliga egenskaper
Arbetet som bilinspektör kräver att du är serviceinriktad med god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i grupp. Du behöver även ha ett stort intresse för fordon samt ta ansvar för att nå uppställda mål och skapa bra resultat. Du ska ha en förmåga att fatta kvalificerade beslut systematiskt och metodiskt.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

För ytterligare information är du välkommen att kontakta gruppchef Martin
Petersson, tfn 072-203 66 90. Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR-konsult Caroline Ek, tfn 070-286 58 77.

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare är för Seko Polisen Monica Veberg, tfn 070-549 11 35, monica.veberg@polisen.se. Saco-S region Syd, Polisförbundet region Syd, ST region Syd nås via polisens växel, tfn 114 14.

Övrig information

Anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning som handläggare med funktion bilinspektör. Provanställning om sex månader kan komma att tillämpas.
Arbetsort: Kalmar
Arbetstid: Periodplanerad arbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse, dock senast den 25 mars 2019.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Med start den 1 april 2019 genomförs en grundutbildning för bilinspektörer vid myndigheten. Utbildningen är obligatorisk för personal som arbetar som bilinspektörer och du förväntas delta i utbildningen. För att kunna verka i funktionen som bilinspektör krävs det att den inledande grundutbildningen genomgås med godkänt resultat.

Ansökan
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra bemanningsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult Caroline Ek, tfn 070-286 58 77.

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen