Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

LPO Vällingby söker FU-ledare

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

07 november 2018

Ansök senast

25 november 2018

Referensnummer

C23026/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten, region Stockholm har ca 6 680 anställda. Regionen består av fyra polisområden inklusive Gotland, regionala enheter samt ett regionkansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Polisområde Nord är en sammanslagning av tidigare tre polisområden Västerort, Norrort och Roslagen. Polisområde Nord omfattar 14 kommuner samt västra delarna av Stockholm stad. Antal boende i polisområdet är nära 900 000 fördelade i tätorter, skärgård och landsort. Polisområdet består av sju lokalpolisområden, en underrättelsesektion, sex utredningssektioner och ett kansli. Här arbetar ca 1 500 polisanställda.

LPO Vällingby består av stadsdelarna Vällingby, Hässelby, Ekerö och Bromma och inrymmer såväl tätort som landsbygd. Lokalpolisområdet har ca 180.000 invånare.

Utredningsverksamheten i LPO Vällingby består av tre grupper. En ungdomsgrupp som utreder alla ungdomsbrott, såväl enkel beskaffenhet som grova brott. Två vuxengrupper som för tillfället jobbar tätt tillsammans som en grupp med både grova brott och mängdbrott beroende på vad vi för tillfället behöver lägga resursen på. Varje grupp leds av en gruppchef och har minst en FU-ledare. FU-ledarna jobbar tätt tillsammans och är själva med och påverkar arbetsfördelning och struktur.

Arbetsbeskrivning

Vi söker förundersökningsledare till vårt team. Vi söker dig som är intresserad av att arbeta som aktiv förundersökningsledare med inriktning på de brott i brottskatalogen som faller in under LPO. Utredningsgrupperna hanterar bland annat fristärenden med unga misstänkta och målsägare, frihetsberövade, grova brott, samt ärenden av enkel beskaffenhet. Arbetet präglas av ett mycket högt tempo med stor variation på ärenden. Vi jobbar aktivt mot lokalpolisområdets lokala problembild och brottsaktiva individer.

Vi söker en driven person som är engagerad, tillgänglig, entusiasmerande och som medverkar till att hitta arbetsmetoder som utvecklar utredningsarbetet. Du kommer ansvara för ärendeinflödet samt vara tillgänglig för handläggare i ärendena så att utredningsarbetet kan fortskrida effektivt. Tjänsten ställer höga krav på att Du arbetar aktivt gentemot handläggarna och tycker det är kul att vara en aktiv FU-ledare. Du kan även komma att tas i anspråk som utredningsledare för större insatser mot lokalpolisområdets lokala problembild eller större utredningar.

Kvalifikationer

KVALIFIKATIONER

 • Du har genomgått grundläggande förundersökningsutbildning (nationella förundersökningsutbildningen inget krav) eller motsvarig utbildning.
 • Du har erfarenhet av utredningsarbete

 

MERITERANDE

Det är meriterande om du har:

 • Nationell förundersökningsledarutbildning
 • Erfarenhet av hemliga tvångsmedel
 • Erfarenhet av att leda större utredningar
 • Speciell kompetens inom t.ex. trafik, ungdomsbrott etc

 

PERSONLIGA EGENSKAPER

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har god samarbetsförmåga och kan motivera samt entusiasmera medarbetare till goda arbetsresultat

Vi söker dig som:

 • är mål- och resultatinriktad
 • är strukturerad och noggrann
 • är flexibel och uppskattar att arbeta i grupp
 • trivs med att ta ansvar
 • har vilja och förmåga att verkställa fattade beslut inom organisationen
 • är intresserad av att bidra till verksamhets- och metodutveckling

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Rekryterande chefer: Gruppchef Vuxen, Lisa Birge 0730-85 20 85

Gruppchef Ungdom, Niclas Stefansson 0725-71 81 28

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:

Polisförbundet Jeanette Sommar 073-940 42 50

Saco-S Benny Sandberg 070-337 45 32

SEKO Kurda Babaey 070-652 51 60

ST Cecilia Carlberg 073-910 14 52

Övrig information

 

Anställningen:

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Vällingby

Funktion: Förundersökningsledare

Arbetstid: veckoplanerad 40h/v

Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra bemanningsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult Maria De Geer , maria.de-geer@polisen.se.

 

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen