Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Vi söker HR-strateg/strateger till vårt kontor i Stockholm

Organisation

HR-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

01 november 2018

Ansök senast

19 november 2018

Referensnummer

C22935/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndighetens uppdrag är att minska brottsligheten och öka tryggheten i samhället. Det görs sedan 2015 i en nationellt sammanhållen polismyndighet som består av ca 30 000 medarbetare, varav ca 3 000 chefer. De närmaste åren kommer myndigheten att utöka antalet medarbetare, såväl poliser som civilanställda, för att fullgöra de uppgifter som åligger myndigheten och för att möta dagens och framtida utmaningar bland annat orsakade av en samhällsutveckling med en ökad brottslighet och nya brottsliga fenomen.

Myndigheten består av sju polisregioner och ett antal nationella avdelningar, varav en är HR-avdelningen. HR-avdelningens främsta uppgift är att tydliggöra, omsätta och utveckla ett stöd för Polismyndighetens kortsiktiga och långsiktiga verksamhetsmål. Vid HR-avdelningen, med sina ca 800 medarbetare, finns enheten Chef- och medarbetarskap som arbetar strategiskt och myndighetsövergripande med frågor inom kompetensförsörjning, likabehandling, chefsförsörjning och chefsutveckling. Enheten består av ca 25 medarbetare fördelade på tre grupper. Medarbetarna har sin placering på ett antal olika platser i landet.

Arbetsbeskrivning

Som HR- strateg består dina arbetsuppgifter till stor del av att utveckla myndighetens ledning och styrning inom områdena kompetensförsörjning, likabehandling, chefsförsörjning och chefsutveckling. Detta utifrån identifiera behov i verksamheten, omvärldbevakning eller ledningens önskemål. I enhetens ansvar ingår även att ta fram styrdokument, processbeskrivningar samt olika former av stöd för genomförande. Enheten arbetar dessutom med uppföljning och för ständiga förbättringar och effektiviseringar inom ansvarsområdena. Samtliga leveranser ska bidra till en kultur som främjar en attraktiv arbetsplats. 

Exempel på arbetsuppgifter:
• Ta fram strategier, planer och andra styrdokument inom något av de områden som sektionen ansvarar för.
• Leda uppdrag inom sektionens ansvarsområden.
• Arbeta med planering, utveckling och uppföljning.
• Ingå i flera nätverk och har kontakt med både interna och externa samverkanspartners.
• Diskutera och argumentera för idéer/förslag på ledningsnivå.
• Som HR-strateg kommer du även att ställas inför plötsliga direktiv vilket innebär att du måste omprioritera och sammanställa underlag med kort varsel.
• Besvara allmänhetens frågor som berör sektionens ansvarsområde.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Akademisk utbildning relevant för arbetsuppgifterna eller minst 3 års erfarenhet av arbete med verksamhetsutveckling.
• Minst 2 års erfarenhet av att leda strategiskt utvecklingsarbete.
• Goda kunskaper inom svenska språket i både tal och skrift.
• Vana vid att arbeta i Officepaketet. Exempelvis presentationer i PowerPoint och rapporter i Excel.

MERITERANDE

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av att leda och driva komplexa förändrings- och utvecklingsarbeten inom HR-området.
• Erfarenhet av strategiskt utvecklingsarbete inom offentlig sektor.
• Minst 2 års erfarenhet av att arbeta med strategisk kompetensförsörjning.
• Har arbetat med en organisations arbetsgivarevarumärke.
• Erfarenhet av att driva igenom större förändring i samverkan med ledningsgrupp.
• Erfarenhet av arbete med kulturförändring genom exempelvis ledarträning och chefsutveckling.

PERSONLIGA EGENSKAPER

Arbetsuppgifterna ställer krav på stor problemlösningsförmåga samt att du är serviceinriktad och har viljan och förmågan att hjälpa andra. Vidare är du lojal mot fattade beslut, tar eget ansvar och kan fatta självständiga beslut utifrån givna ramar. Eftersom rollen innebär att du kommer att få framföra skriftliga och muntliga presentationer för ledningsgrupper och andra samarbetspartners så behöver du kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vi söker dig som:
• Är kommunikativ, har lätt för att göra sig förstådd i olika sammanhang
• Driver arbetet framåt
• Gärna kommer med idéer och förslag på nya angreppssätt
• Är lyhörd och inlyssnande
• Är strukturerad
• Har lätt för att skapa goda relationer och vårda kontakter inom och utanför organisationen

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Rekryterande Chef: Petra Bergman, Gruppchef, Kompetensförsörjning, HR-avdelningen, 070-359 07 40

HR-Konsult: Daniel Wolf, 072-226 20 76

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:
SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost till Polismyndigheten. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen