Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Junior systemutvecklare som vill bidra till att utveckla våra Utredningssystem

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

21 november 2018

Ansök senast

07 januari 2019

Referensnummer

C23380/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag  dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 800 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Just nu letar vi efter juniora, vassa utvecklare för att förstärka våra utvecklingsteam.

Att vara utvecklare hos oss innebär att du får en bred baskompetens avseende alla de tekniker vi arbetar med, men också att du får goda möjligheter att specialisera dig på det som intresserar dig mest.

Vi har stort fokus på nyutveckling och använder främst moderna versioner av Java och Angular. Vi har kommit långt med CI och arbetar nu hårt för att nå samma nivå avseende CD. Vår målsättning är CI/CD i världsklass.

Vi söker dig som vill visa vad du går för och som inte är rädd för att arbeta i system med höga tekniska och säkerhetsmässiga krav.

Vårt uppdrag,

Tillsammans med ditt team kommer du arbeta nära verksamheten för att utveckla de system som används för Polisens kärnuppgift: att utreda brott.

I våra produkter hanteras misstänka personer, förhör, frihetsberövanden, beslag och förundersökningsprotokoll. För att en polisutredning ska kunna leda till att ett brott blir utrett och en misstänkt fälld är Polisen beroende av att våra produkter fungerar felfritt.

För tillfället arbetar vi med att:

  • göra våra utredningssystem tillgängliga även på Polisens mobiltelefoner
  • digitalisera ordningsböter (ersätta dagens blanketter med en nyutvecklad app)
  • nyutveckla system för hantering av hittegods, stöldgods och beslag
  • modernisera äldre system genom att bryta loss front end och bygga nytt med webbgränssnitt samtidigt som vi uppdatera javakoden i back end
  • förbättra användarupplevelsen i systemen tillsammans med våra UX-designers

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

• relevant akademisk eller KY-utbildning inom IT (minst tvåårig), alternativt att du har motsvarande förvärvad kompetens som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet kring något av följande:

  • Java och JEE
  • Javascript/Angular, TypeScript och Node.js 
  • relationsdatabaser 
  • agila arbetsmetoder

Ett till ett par års arbetslivserfarenhet är givetvis meriterande, men inte ett krav för att söka.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som älskar problemlösning och tekniska utmaningar. Eftersom arbetet bedrivs i team är det viktigt att du kan samarbeta med andra. Du behöver både kunna lyssna på andra och dela med dig av din egen kunskap.

Då Polisens IT-avdelning omfattar ett stort antal team och teknikområden är det viktigt att du är analytisk och har förmåga att lyfta blicken för att se till att det vi gör blir bra för hela myndigheten, inte bara det egna teamet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef Tommy Boström, tfn  010-56 347 65 eller gruppchef Åsa Tellström, tfn 010-56 416 31

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 7 januari 2019. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.

Din ansökan är även en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med hr.support@polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen