Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polis till funktion som utredare i BINR, Borlänge

Vi söker en polis till funktionen som utredare i BINR 1 i region Bergslagen, Borlänge. Som utredare i gruppen arbetar du i en omväxlande polisroll där man aktivt utreder men även kommer arbeta ”ute”.

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Dalarnas län

Utlyst

23 november 2018

Ansök senast

16 december 2018

Referensnummer

C23466/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Region Bergslagen omfattar Dalarnas län samt Örebro och Värmlands län. Regionen omfattar ca 1850 medarbetare. Utredningsgruppen som arbetar med barnärenden är placerad i Borlänge, eventuellt med viss tjänstgöring i Mora, men arbetet sker mot hela Dalarnas län. Tjänsteresor förekommer till andra orter i länet samt resten av landet. 

Gruppen BINR består av ca 12 personer, varav en förundersöksledare samt en chef och resten utredare. En administratör finns även knuten till gruppen. Kollegorna är sociala, kommunikativa och stöttande vilket krävs då arbetet i sig innebär svåra ärenden. 

Utredarna inom detta område har regelbunden handledning, för att kunna lösa sina uppgifter på ett bra sätt samt utvecklas inom sitt område. 

Arbetsbeskrivning

Vi söker en polis till funktionen som utredare i BINR 1 i region Bergslagen, Borlänge. Som utredare i gruppen arbetar du i en omväxlande polisroll där du aktivt utreder men även kommer arbeta ”ute”.  

Arbetet består av kvalificerade utredningar gällande vålds- och sexualbrott mot barn och unga. Dessa brottsutredningar leds av åklagare. Arbetet omfattar att inhämta information, sammanställa material, hålla förhör och föredra ärenden för förundersökningsledare så rättsäkra beslut kan fattas, Du kommer samarbeta nära andra utredare både i den egna arbetsgruppen men även utanför. Samverkan i utredningarna sker bland annat med förundersökningsledare, åklagarkammaren, målsägandebiträden, socialtjänsten och särskilda företrädare för barn.

Utredarna inom detta område har regelbunden handledning, för att kunna lösa sina uppgifter på ett bra sätt samt utvecklas inom sitt område. 

Kvalifikationer

Du är polis enligt polisförordningen och har erfarenhet av utredningsarbete. Du har ett genuint intresse för att arbeta med brott mot barn under 15år, och den särskilda utmaning som det innebär. 

Meriterande erfarenhet: 

  • Erfarenhet av att ha arbetat i barnutredningsgrupp eller motsvarande 
  • Barnutredarutbildning 
  • God erfarenhet av att hålla barnförhör 

Personliga egenskaper: 
Som person är du trygg, stabil och relationsskapande, samt beredd på ett omväxlande, utmanande och emotionellt påverkande arbete. Vi söker dig som har god förmåga att kommunicera med barn och unga, eller andra parter inom eller utanför myndigheten. Du är analytisk och, strukturerad och klarar av att hantera stressiga situationer genom att kunna prioritera. 

Du är lyhörd och lösningsorienterad samt har en utpräglad förmåga att kunna skilja på person och handling, då dessa utredningar ofta innehåller väldigt allvarliga brott begångna mot skyddslösa personer. 

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper. 

Kontaktpersoner

Rekryterande chef Zandra Runo 010-5672287

Fackliga företrädare

Polisförbundet region Bergslagen, Saco-S, ST, samt SEKO nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du ansvarig rekryterare Lilian Westin på Polismyndigheten, 072-242 62 27. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen