Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisiär chef/kommissarie till Ekobrottskansliet vid NOA, Linköping

Polismyndigheten/Ekobrottsmyndigheten söker polisiär chef/kommissarie till Ekobrottskansliet vid Noa med placering vid Ekobrottsmyndighetens polisoperativa enhet i Linköping.

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Östergötlands län

Utlyst

05 november 2018

Ansök senast

23 november 2018

Referensnummer

A554.799/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Ekobrottsmyndigheten är en specialistmyndighet som arbetar med ekobrottsbekämpning från underrättelseuppslag till förhandling i domstol. Myndigheten är en åklagarmyndighet där åklagare, poliser, ekorevisorer och andra experter arbetar tillsammans i utredningsteam. Verksamheten leds gemensamt av åklagare och polis. Vid myndigheten finns även Polisoperativa enheter som bedriver underrättelseverksamhet och utredningsstöd i form av spaningsverksamhet och IT-forensisk verksamhet. Utvecklingsarbetet vid EBM sätter medarbetarnas kompetens och kunskap i centrum.

Arbetsbeskrivning

Som polisiär chef/kommissarie vid Polisoperativ enhet

ska du

 • Vara direkt underställd enhetschefen för Ekobrottskansliet och vara arbetsgivarrepresentant för poliserna på polisoperativa enheten.
 • Tillsammans med chefen Ekobrottskansliet ansvara för att Ekobrottskansliets uppdrag genomförs för verksamheten vid polisoperativa enheten
 • Tillsammans med andra polisoperativa enhetschefer inom Ekobrottskansliet ansvara för verksamhetens långsiktiga förändrings- och utvecklingsarbete
 • Ingå i områdesledningsgruppen tillsammans med övriga chefer vid Ekobrottsmyndigheten i Linköping
 • Medverka till att skapa ett öppet arbetsklimat på Ekobrottsmyndigheten och ha intresse av att utveckla enheten och arbetet till exempel genom att arbeta med medarbetardrivet utvecklingsarbete.
 • Samverka med bl.a. Polismyndigheten, Skatteverket och konkursförvaltare.

är du

 • verksamhetsansvarig – genom dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter
 • arbetsgivare – du påverkar och tar ansvar för arbetsgivarpolitiken samt tillämpar den för verksamhetens bästa
 • ledare – utifrån uppdraget coachar, motiverar, stödjer och skapar du förutsättningar för dina medarbetare att nå sin fulla potential

Kvalifikationer

har du

skall-krav

 • ett par års erfarenhet av att driva och leda tillsammans med andra chefer eller arbetsledare
 • polisexamen
 • ett par års erfarenhet av att, med goda resultat, ha arbetat mål- och resultatinriktat för såväl hela verksamhetsuppdraget som det egna ansvarsområdet
 • erfarenhet av att framgångsrikt leda och driva förändrings- och utvecklingsarbete
 • ingått i ledningsgrupp eller motsvarande ledningsforum

Det är meriterande om du har

 • kunskaper inom ekonomi och skatterätt
 • erfarenhet av Ekobrottsmyndighetens brottskatalog samt erfarenhet av att leda underrättelseverksamhet
 • chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå

besitter du

 • förmåga att kommunicera med medborgare och medarbetare
 • förmåga och vilja att lösa samhällsproblem tillsammans med andra samhällsaktörer
 • förmågan att sätta mål och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter
 • förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring från såväl ett utifrån- som ett inifrånperspektiv
 • förmåga att tillvarata medarbetarnas potential i utveckling av verksamheten
 • förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för att ta sig dit

Se hela kravprofilen här.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.

 

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av Torbjörn Rosén, chef Ekobrottskansliet, 010-56 290 72. Information om rekryteringsprocessen lämnas av chefsrekrytering@polisen.se

Fackliga företrädare

Lars-Åke Edlund, Polisförbundet, tel. 010-5629124
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 0722-212 750
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-56 16 627
Anna Owens, SACO-S, 010-563 48 81

Övrig information

Anställning

– Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning

– Anställningen kan komma att inledas med en provanställning

– Placering vid Ekobrottskansliet på NOA, Polisoperativa enheten i Linköping

– Förtroendearbetstid tillämpas

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Ansökan

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Ansökan skickas till jobb.chef@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, registratorskontoret, Box 12256, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med dnr. A554.799/2018 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 23 november 2018!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen