Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Stationsbefäl till Lokalpolisområde Östra Skaraborg

Polismyndigheten söker Stationsbefäl till Polisstationen i Skövde.

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra götalands län

Utlyst

06 november 2018

Ansök senast

20 november 2018

Referensnummer

C23038/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Region Väst
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 4 600 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Skaraborg
Polisområde Skaraborg tillhör region Väst och är indelat i två lokalpolisområden. Västra Skaraborg som omfattar kommunerna Essunga, Grästorp, Götene, Lidköping, Skara och Vara och östra Skaraborg som omfattar kommunerna Falköping, Gullspång, Hjo, Karlsborg, Mariestad, Skövde, Tibro, Tidaholm och Töreboda. På polisområdesnivå finns en utredningssektion och ett områdeskansli.

Lokalpolisområde Östra Skaraborg
LPO Östra Skaraborg med Skövde som huvudort består av 9 kommuner. I LPO Östra Skaraborg finns för närvarande 10 BF-IG grupper innefattande ingripandeverksamhet, områdespolisgrupper och hundpolisen.

Arbetsbeskrivning

Som stationsbefäl vid ett lokalpolisområde är du en central funktion för den inre verksamheten. Du verkar i många fall som LPO-ledningens förlängda arm och ska kunna samarbeta på ett fullgott sätt, driva dess frågor samt verka enligt de beslut som förekommer i lokalpolisområdet. Du är både verksamhetsansvarig och arbetsledare med ansvar för:

• polisstationens drift, säkerhet och arrest
• förmansprövning avseende frihetsberövanden direkt och på distans som inte prövas av jourhavande förundersökningsledare
• arbetsledning av arrestantvakter och receptionspersonal samt hantering av akut uppkomna bemanningsfrågor efter kontorstid
• uppdatering av arrestantliggare
• hantering av larm som terminerar på polisstationen
• upprättande av dygnsinformation
• hantering av omhändertagna vapen och narkotika i de fall då förundersökning inte inletts
• hantering personefterlysningar, handräckningar och initiala åtgärder  angående försvunna personer
• visst arbetsmiljöarbete gällande personal inom ansvarsområdet
• anmälningsupptagning
• lokala massmediakontakter med uppgifter gällande anmälningar och händelser
• de arbetsuppgifter i övrigt som beslutas lokalt

Som verksamhetsansvarig säkerställer du att verksamheten bedrivs enligt Polismyndighetens intentioner och anvisningar, effektivt och kostnadsmedvetet enligt gällande lagstiftning, föreskrifter och övriga regelverk.

Funktionen som stationsbefäl innebär inget formellt personalansvar men rollen som arbetsledare innebär att du coachar, motiverar och stödjer dina medarbetare och skapar förutsättningar för dem att nå sin fulla potential.

Kvalifikationer

• Godkänd polisexamen och flera års erfarenhet av arbete inom polisen.
• God datorvana, företrädesvis med de polisiära systemen

Meriterande

• Erfarenhet av arbetsledning, projektledning eller liknande uppdrag
• Tidigare tjänstgöring/erfarenhet som stationsbefäl eller tjänstgöring i liknande uppdrag

Personliga egenskaper

Du har förmåga att inspirera andra och uppträder med mognad, integritet och mod. Du har helhetssyn och förståelse för polisens uppdrag och mål, både beträffande utredningsverksamheten och den yttre verksamheten. Du vill medverka till ett öppet och tolerant klimat där mångfald, jämställdhet och polisens värdegrund är en självklarhet.

Du har lätt för att se mönster och sammanhang i komplex information och är bra på att förmedla budskap såväl muntligt som skriftligt. Det är viktigt för dig att skapa delaktighet och motivation hos dina medarbetare och du kan agera med lugn och gott omdöme även under stressade situationer. Det är viktigt att du är öppen för utveckling och förändring av metoder och arbetssätt. Arbetet ställer krav på en hög grad av flexibilitet, engagemang och servicekänsla.
Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Johan Rexhag, nås via Polisens växel 114 14
HR-konsult: Linnéa Axelsson, linnea.axelsson@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen, nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader, om du inte redan är anställd i myndigheten
Arbetsort: Skövde
Arbetstid: Treskift med fast lista
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra bemanningsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult namn och telefonnummer.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen