Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Bildanalytiker till Teknikspaningssektionen

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

09 oktober 2018

Ansök senast

22 oktober 2018

Referensnummer

Dnr A509.445/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Den regionala utredningsenheten (RUE) i Stockholm ansvarar för de brott som ska utredas på regional nivå, brottssamordningen, brottsoffer- och personsäkerhetsarbetet, den forensiska och IT-forensiska verksamheten, lokala brottsplatsundersökare och teknikspaningsverksamheten i regionen. Teknikspaningssektionen är en av elva sektioner vid RUE.

Teknikspaningssektionens huvudsakliga uppdrag är att ansvara för särskilt stöd till regionens utrednings-och spaningsverksamhet. Sektionen har också ansvar för all säkring och bildanalys rörande SL:s övervakningsfilmer samt bilder från exempelvis tunnelbana och buss. Sektionen är uppdelad på fem grupper och söker nu bildanalytiker till en av dessa grupper.

Bildanalysgruppen arbetar främst med att samla in, bearbeta och analysera övervakningsfilm. Gruppen består av såväl civilanställda som poliser och de har en bred kompetens av analys, utredningsvana och bildbehandling.

Arbetsbeskrivning

Arbetet innebär i huvudsak säkring och analys av i första hand rörlig media från olika typer av videövervakningssystem i syfte att identifiera gärningsperson och/eller brott. Vidare innefattas att dokumentera utfört arbete i PM och i vissa undantagsfall hämta in material från brottsplatser.

Kvalifikationer

KRAV
Vi söker dig som har:

 • erfarenhet av arbete med video- och bildhantering samt viss redigering.
 • erfarenhet av konvertering och exportering av rörlig media.
 • en mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska såväl muntligt som skriftligt.
 • goda kunskaper i engelska.
 • B-körkort.


MERITERANDE
Det är meriterande om du har:

 • dokumenterad erfarenhet inom dataområdet och helst med inriktning mot multimedia.
 • erfarenhet från brottsutredande verksamhet.
 • utbildning inom video- och bildhantering.
 • erfarenhet inom statlig myndighet.
 • erfarenhet av polisiära system såsom DurTvå och RAR.


PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi söker dig som:

 • har såväl ett stort intresse som en fallenhet för arbete med video- och bildhantering samt för IT och dess utveckling.
 • är drivande och självgående samtidigt som du har en mycket god social kompetens och samarbetsförmåga.
 • är en analytisk och logisk problemlösare.
 • är strukturerad, noggrann och kvalitetsmedveten.


Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Vänligen specificera tydligt i din ansökan hur dina erfarenheter och kompetenser faller in under de kvalifikationer vi eftersöker.

Kontaktpersoner

Insp. Emil Lidén
Rekryterande chef
070-895 15 47

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Seko och ST nås via polisens växel 114 14

Nils Karlsson
Ordförande Saco-S Region Stockholm-Gotland
070-982 89 86

Övrig information

ANSTÄLLNING
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om 6 månader.
Omfattning: Heltid.
Arbetstid: Vardagar dagtid kl. 08-16:30 (flextid). Beredskap ingår i tjänsten vilket kan innebära att du kan komma att tjänstgöra enstaka helgdagar.
Arbetsort: Kungsholmen.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Anställningen kräver ett svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

ANSÖKAN
Maila din ansökan bestående endast av CV och personligt brev märkt med ditt fullständiga namn till jobb.stockholm@polisen.se. Du kan också skicka den per post till: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Skriv i ämnesraden/märk den med "Dnr A509.445/2018". Vi tar endast emot bilagor i pdf eller doc. Har skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att skicka den per post. Har du frågor kring processen kan du kontakta ansvarig HR-konsult på andrea.guth@polisen.se eller 072-204 24 36.

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter 

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen