Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Chef till utredningssektionen vid polisområde Gotland /Region Stockholm

Polismyndigheten, region Stockholm har ca 6 900 anställda. Regionen består av fyra polisområden inklusive Gotland, regionala enheter samt ett regionkansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Gotlands län

Utlyst

26 oktober 2018

Ansök senast

19 november 2018

Referensnummer

C22743/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polisområde Gotland är unikt såtillvida att det inom polisområdet finns endast ett lokalpolisområde. Den utredande verksamheten vid polisområdet bedrivs på utredningssektionen.

Chefen för utredningssektionen leder verksamheten genom fyra gruppchefer som ansvarar för den dagliga operativa verksamheten i all utredande verksamhet inom polisområdet.

Som chef för utredningssektionen är du en del av polisområdets ledningsgrupp tillsammans med cheferna för kansliet, lokalpolisområdet och polisområdeschefen.

Arbetsbeskrivning

Som chef för utredningssektionen

ska du

- tillsammans med ledningsgruppen ansvara för att utredningssektionens- och hela polisområdets verksamhet drivs stabilt och kvalitativt.

- tillsammans med ledningsgruppen ansvara för verksamhetens långsiktiga förändrings-och utvecklingsarbete i enlighet med rikspolischefens uppställda vision och fastlagda mål utifrån Gotlands unika förutsättningar.

- ansvara och verka för en miljö som stimulerar till samarbete och laganda, kreativitet och ständiga förbättringar med starkt fokus på helheten

- företräda hela Polismyndigheten både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

är du

- verksamhetsansvarig – genom dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter.

- arbetsgivare – du påverkar och tar ansvar för arbetsgivarpolitiken samt tillämpar den för verksamhetens bästa.

- ledare – utifrån uppdraget coachar, motiverar, stödjer och skapar du förutsättningar för dina medarbetare att nå sin fulla potential.

Kvalifikationer

har du

- ett par års aktuell erfarenhet av att driva och leda tillsammans med andra chefer

- polisexamen och/eller annan för funktionen relevant examen

- ett par års erfarenhet av att, med goda resultat, ha arbetat mål- och resultatinriktat för såväl hela verksamhetsuppdraget som det egna ansvarsområdet

- erfarenhet av att framgångsrikt leda och driva förändrings- och utvecklingsarbete

- erfarenhet av polisorganisationens verksamhet

- ingått i ledningsgrupp eller motsvarande ledningsforum

besitter du

- förmåga att kommunicera med medborgare och medarbetare

- förmåga och vilja att lösa samhällsproblem tillsammans med andra samhällsaktörer

- förmågan att sätta mål och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter

- förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring från såväl ett utifrån- som ett inifrånperspektiv

- förmåga att tillvarata medarbetarnas potential i utveckling av verksamheten

- förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för att ta sig dit

Läs hela kravprofilen genom att klicka här!

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av polismästare Torbjörn Nilsson 070-8951960. Information om rekryteringsprocessen lämnas av: chefsrekrytering@polisen.se

Fackliga företrädare

Anette Öberg, 0739-404300, Polisförbundet Region Stockholm; Sara Arehov, 0730-784997, OFR/ST Region Stockholm; Lotta Jagefjord, 0761- 354 689, Saco-S Region Stockholm; Kurda Babaey, 0706 52 51 60, Seko Polisen Stockholm.

Övrig information

Anställning

–        Tillsvidareanställning som lägst kommissarie/sakkunnig med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning

–        Anställningen kan komma att inledas med en provanställning

–        Placering vid polisområde Gotland.

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd ta kontakt med chefsrekrytering@polisen.se 

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 19 november 2018!

 

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen