Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Chip- och certifikatkunnig teknikspecialist för Resehandlingssystem till IT-avd

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

05 oktober 2018

Ansök senast

24 oktober 2018

Referensnummer

A508.419/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.
Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.
Polisens it-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.
Gruppen Resehandlingssystem ansvarar för utveckling och förvaltning av resehandlingssystem, vilket innebär ansökan och utfärdande av resehandlingar till svenska medborgare. Gruppen ska nu utökas med en teknikspecialist på de digitala chip som finns och används i pass, nationella ID-kort m.m. för att lagra personinformation, bild och biometrisk data.

Arbetsbeskrivning

Som teknikspecialist inom chip- och certifikathantering arbetar du med att:

- säkerställa Polisen och Sveriges efterföljande av internationella standarder för användning av chip i resehandlingar
- föra dialog med leverantörer vid byte och/eller uppgradering av digitala chip i resehandlingar
- delta och samverka med nationella och internationella parter i utvecklingen av standarder inom området
- följa utvecklingen som sker inom området chip-teknik och för att utgivna Svenska resehandlingar och ID-kort ska fungera korrekt och kunna utläsas och hanteras av andra länder/parter i världen
- Underhåll och vidareutveckling av EJBCA samt kringfunktioer för certifikatförsörjning mot andra verksamhetssystem

Kvalifikationer

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
• Relevant högskoleutbildning - gärna med specialisering mot IT-utveckling, elektro-ingenjör eller motsvarande
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
• Dokumenterad erfarenhet av projekt och uppdrag inom chip och certifikat/PKI
• Hårdvarunära kompetens och förståelse för maskinkod, register, datastrukturer och datagrupper

Personliga egenskaper
Tjänsten kräver att du är en person som är självgående och kan arbeta självständigt under eget ansvar med ett stort mått av analysförmåga och noggrannhet. Den kräver också ett resultatinriktat och serviceorienterat förhållningssätt. Du bör kunna se behov och utifrån dessa självständigt söka och ta ansvar för arbetsuppgifter. Andra egenskaper som vi uppskattar är om du är strukturerad, pedagogisk och tydlig samt har god förmåga att arbeta både enskilt och i grupp. Vidare krävs ett kreativt och flexibelt arbetssätt, god helhetssyn och god förmåga att kommunicera med olika intressenter.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta chef Eva Janhagen: 010-5634783.
Besök gärna Polisens webbplats www.polisen.se

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av:Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422.

Övrig information

Mer om anställningen
Anställningen är tills vidare och inleds med sex månaders provanställning. Flextid. Arbetsplatsen ligger på Kungsholmen i Stockholm. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 24 oktober 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.na@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med dnrA508.419/2018 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:
Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Elin Melkersson, Elin.Melkersson@polisen.se

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen