Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Förundersökningsledare till Lokalpolisområde Täby, Polisområde Stockholm Nord

Vi söker två förundersökningsledare till två olika utredningsgrupper för lokalpolisområde Täby. Den första till ungdomsbrott och den andra till gruppen för mängdbrott.

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

01 oktober 2018

Ansök senast

22 oktober 2018

Referensnummer

C22162/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Lokalpolisområde Täby tillhör Polisområde Nord som omfattar 14 kommuner samt västra delarna av Stockholm stad. Antal boende i polisområdet är nära 900 000 fördelade i tätorter, skärgård och landsort. Polisområdet består av sju lokalpolisområden, sex utredningssektioner och ett kansli. Här arbetar ca 1500 polisanställda. Personalen i LPO Täby är lokaliserade i ett polishus i direkt anslutning till Täby Centrum.

Utredningsverksamheten i LPO Täby består av tre grupper. En ungdomsgrupp som utreder alla ungdomsbrott, såväl enkel beskaffenhet samt till viss del grova brott. Två vuxengrupper som för tillfället jobbar tätt tillsammans som en grupp med både grova brott och mängdbrott beroende på vad vi för tillfället behöver lägga resursen på. Varje grupp leds av en gruppchef och har en minst en FU-ledare. FU-ledaren jobbar tätt tillsammans med gruppchef och är själva med och påverkar arbetsfördelning och struktur.

Arbetsbeskrivning

Vi söker två förundersökningsledare till två olika utredningsgrupper för lokalpolisområde Täby.
Den första till ungdomsbrott och den andra till gruppen för mängdbrott. De vi söker är personer som är intresserade av att arbeta som aktiva förundersökningsledare med inriktning på antingen ungdomsbrott eller mängdbrott. Man kommer att ansvara för ärendeinflödet samt vara tillgänglig för handläggare i ärendena så att utredningsarbetet kan fortskrida effektivt.
För ungdomsgruppen kommer stort fokus att läggas på de ärenden som hanterar tidsfrister samt rör brott gällande ungdomar under 18 år.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Polisexamen och/eller omfattande juridisk utbildning
• Polismyndighetens nationella utbildning avseende förundersökningsledning alternativt annan jämförbar utbildning som medför att du är behörig att leda förundersökningar
• Erfarenhet av självständigt brottsutredande arbete avseende flera olika brottstyper

Det är meriterande om du har:
• Två års erfarenhet av brottsutredande arbete
• Erfarenhet av förundersökningsledning
• Har arbetat med ungdomsärenden tidigare (gäller endast ungdomsgruppen)
• Har ett intresse av ungdomsarbete och brottsförebyggande (gäller endast ungdomsgruppen)

Personliga egenskaper:
• Arbetsuppgifterna ställer krav på god analytisk förmåga och kunna se sammanhang

Vi söker dig som:
Har ett tydligt rätts- och säkerhetsmedvetande
• Förmåga att samverka med aktörer både inom och utanför Polismyndigheten
• God förmåga att inhämta rättskällor/praxis och tillämpa innehållet
• God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift
• God samarbetsförmåga och förmåga att fatta beslut

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenhet krävs.

Kontaktpersoner

Boxiao Pan Tf Gruppchef 010-56 314 95

Fredrik Lundbergh Gruppchef 010-56 314 20

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare från SACO, Polisförbundet, ST och SEKO Polisen nås via Polisens växel 11414

Övrig information

Ansök senast:   2018-10-22

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader 
Arbetsort/Placering: Täby. 
Arbetstid: Veckoplanerad/flextid. 
Tillträde: Snarast efter överenskommelse.
 

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter.
Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost till Polismyndigheten eller ta kontakt med ansvarig HR-konsult Eva Holmen 072-2219583.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen