Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Förundersökningsledare till Lokalpolisområde Linköping

Organisation

Polisregion Öst

Län

Östergötlands län

Utlyst

01 oktober 2018

Ansök senast

15 oktober 2018

Referensnummer

C22178/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Utredningsenheten i LPO Linköping består utav 4 utredningsgrupper med olika fokusområden och varje grupp består utav 12-14 personer. Det är en arbetsplats med högt tempo som präglas av driv, engagemang och sammarbetsvilja. På LPO Linköping hanteras allt ifrån enklare ärenden till grova brott, trafikärenden och ungdomsärenden. Detta gör att det är en arbetsplats med stor variation på ärenden, höga krav på kompetens samt en väldigt flexibel arbetsplats.

Arbetsbeskrivning

I rollen som Förundersökningsledare kommer du hantera allt från enklare ärenden till grova brott. Det är utredningar som berör Liköping, Kisa, Ydre och Åtvidabergs kommuner. Du driver den dagliga verksamheten genom att bland annat arbetsleda utredarna, samt hantera det övergripande ärendeinflöde från brottssamordningen, ta emot eller skriva ut direktiv samt fördelning av ärenden till utredarna. Det innefattar både arbetsledning av frihetsberövat och även åklagarledda ärenden.


Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Fatta beslut i eller utanför förundersökning i enlighet med ditt förordnande/delegation.
 • Stödja den utredande personalen med förundersökningsledning och arbetsledning.
 • Koordinera och fördela ärenden ut i organisationen.
 • Säkerställa att myndighetens prioriteringar får genomslag i verksamheten.
 • Säkerställa att begränsnings- och åtalsprövningsreglerna i rättegångsbalken tillämpas.
 • Som förundersökningsledare säkerställer du att verksamheten bedrivs enligt Polismyndighetens intentioner och anvisningar samt enligt gällande lagstiftning, föreskrifter och övriga regelverk.
 • Granska och skriva direktiv.
 • Rollen som förundersökningsledare innebär att lämna tydliga direktiv till medarbetare, såväl muntligt som skriftligt, i syfte att driva förundersökningen framåt och till viss del färdigställa förundersökningarna. I samråd med gruppchef coachar, motiverar och stödjer du medarbetarna och skapar förutsättningar för dem att nå sin fulla potential. 
 • Förutom ovanstående ska du i rollen som förundersökningsledare kvalitetssäkra, arbetsleda och till viss del utreda.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Polisexamen eller annan relevant högskoleutbildning.
 • Erfarenhet av utredningsarbete
 • Kunskap om brottsutredningsprocessen och bevisvärdering
 • Goda kunskaper i Svenska språket, både tal och skrift
 • B-körkort

 

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av Polisens datoriserade utredningssystem – DurTvå.
 • Avslutad eller påbörjad Förundersökningsledar-utbildning
 • Polisiärt utredningsarbete
 • Minst 1 års erfarenhet av arbetsledning
 • Goda kunskaper i Engelska språket, både tal och skrift

 

Personliga egenskaper:

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person bör du vara analytisk med förmågan att kunna se helheter, duktig på att kommunicera och förmedla budskap samt att du är en person med högt driv och engagemang. Rollen är mångsidig med plötsliga omprioriteringar i arbetsuppgifter vilket ställer krav på att du är flexibel som person.

Kontaktpersoner

 Rekryterande chef: Martin Wirehn, tfn 010 566 62 02

HR-konsult: Andreas Bamberg. tfn 072-246 20 73

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:


SEKO - Jan Tuvesson, tel.: 0761-349310, e-post Jan.Tuvesson@polisen.se

SACO - Ove Callheim, tel.: 010 65187, e-post: saco-s.regionost@polisen.se

Polisförbundet - Kerstin Sjöberg, tel.: 010-56 66 238

e-post: kerstin-i.sjoberg@polisen.se

ST - Andreas Ekblad, tel.: 072-239 11 63, e-post: andreas.ekblad@polisen.se

Övrig information

Anställningen:

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Linköping

Arbetstid: Flextid 
Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.


Ansökan:

Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult Andreas Bamberg, tel. 072-246 20 73.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen