Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

FU-ledare i jourmiljö till PO Syd, Region Stockholm

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

29 oktober 2018

Ansök senast

19 november 2018

Referensnummer

C22818/2018

Arbetsplatsbeskrivning

PO Syd är Sveriges största polisområde. Förutom åtta LPO är området uppdelat i olika sektioner för BIN, Grova brott, Jour, Operativt stöd samt ett områdeskansli. Området spänner från storstad till mindre kommuner, från landsbygd och skärgård till publika arenor och knutpunkter för alla trafikslag. Vi söker nu poliser till Joursektionen för tillsvidareanställning som inspektörer. Om du som söker är polisassistent kommer du efter anställning att få ändrad tjänstebenämning till inspektör. 

Jourverksamhet med tillhörande FU-ledare finns där det finns arrester dvs. i Flemingsberg, Södertälje och Västberga.

Arbetsbeskrivning

Som FU-ledare i jourmiljö ansvarar du för de initiala utredningsåtgärderna i samtliga typer av ärenden som inkommer till polisområdet. Vid ärenden med frihetsberövade personer misstänkta för brott ska du förmanspröva frihetsberövandet samt besluta om förvarstagande i polisarrest. Du behöver ha gedigen kunskap om myndighetens uppdrag, mål och styrdokument så du självständigt kan bedöma situationer och kunna prioritera samt fatta adekvata beslut inom ramen för en förundersökning.

I funktionen ingår det under vissa arbetspass att ha ett övergripande ansvar för hela Joursektionen och vara polisområdets initiala ärendemottagare/JFU Syd.

Arresterna i Södertälje och Västberga saknar stationsbefäl och vid tjänstgöring där kan du komma att ha vissa stationsbefälsuppgifter såsom beslut om förvarstagande enligt LOB och Polislagen samt arbetsleda arrestvakt och stationsvakt.

HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att:

 • ansvara för initiala utredningsåtgärder i ärenden som inkommer till polisområde.
 • arbetsleda utredningsjourens utredare i ärenden med frihetsberövade men även icke frihetsberövad.
 • administrativt fördela ärenden till den organisatoriska enhet som enligt brottskatalogen har ansvaret för den fortsatta handläggningen av ärendet i de fall ärendet inte slutförs av utredningsjouren.
 • ansvara för att samordna ärendet i enlighet med den nationella överenskommelsen om samordning av ärenden.
 • skapa dialog och delaktighet tillsammans med utredningsjourens utredare och annan personal i området.
 • agera förundersökningsledare både vid brott av enkel beskaffenhet men även grova brott som KIC organisationen inte har möjlighet att hantera.
 • kvalitetssäkra avrapporteringen samt stödja avrapporterande patruller med långtgående förstahandsåtgärder, vilket även kan komma ske i yttre miljö.

Kvalifikationer

KRAV
Vi söker dig som har: 

 • svensk polisexamen.
 • polismyndighetens nationella utbildning avseende förundersökningsledning alternativt annan förundersökningsutbildning som medför att du är behörig att förundersökningsleda.
 • utredningsvana. 
 • haft anställning inom Polismyndigheten de senaste fem åren. 


MERITERANDE
Det är meriterande om du har: 

 • arbetat i jourmiljö eller regelmässigt hanterat utredningar med frihetsberövade. 
 • erfarenhet att föredra ärenden för åklagare, hantera frihetsberövade och hantera akuta tvångsmedel. 
 • erfarenhet av inre och yttre förundersökningsledning.
 • erfarenhet av arbetsledning genom att du har varit eller svarat som chef eller arbetsledare på direkt eller indirekt nivå. 
 • genomgått någon av polismyndighetens chefsutbildningar eller annan extern/intern arbetsledarutbildning.
 • minst två års erfarenhet av självständigt brottsutredande arbete avseende ett flertal olika brottstyper och därtill aktuella tvångsmedel.


PERSONLIGA EGENSKAPER 
Vi söker dig som:

 • är flexibel då du kommer behöva axla förundersökningsledning vid både grova brott som brott av enkel beskaffenhet.
 • kan prioritera och hantera stress då arbetsbelastningen tidvis är hög och krävande, där du även behöver fatta svåra beslut i högt tempo med ibland ofullständigt beslutsunderlag.
 • har samarbetsförmåga.
 • har en utvecklad kommunikationsförmåga. Du behöver vara pedagogisk och kunna förmedla dina kunskaper och utveckla medarbetare. Du ska arbetsleda och tydligt kommunicera dina beslut med både interna och externa aktörer.
 • är duktig på att ta ett helhetsansvar, se den komplexa helheten och kan ansvara över prioriteringar för uppdraget både vad gäller den löpande verksamheten och för dess resultat.


Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Insp Eva Larsson
Rekryterande chef
070-810 37 17

Insp Marie Spjuth
Rekryterande chef
073-364 34 16

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Seko och ST nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning (med eventuell provanställning om 6 månader). 
Omfattning: Heltid. 
Arbetsort: Flemingsberg, Södertälje och Västberga. 
Arbetstid: Periodplanerad och förläggs dygnet runt under årets alla dagar i enlighet med ASA/polis. 
Tillträde: Enligt överenskommelse. 

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att ta kontakt med ansvarig HR-konsult på andrea.guth@polisen.se eller 072-204 24 36. Har du frågor gällande arbetet kontaktar du Eva Larsson eller Marie Spjut. 


Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen