Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Gruppchef till BF-IGV-verksamheten Region Bergslagen, polisområde Dalarna.

Gruppchef söks till BF/IGV vid lokalpolisområde Borlänge med stationeringsort Borlänge.

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Dalarnas län

Utlyst

12 oktober 2018

Ansök senast

02 november 2018

Referensnummer

C22445/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten, region Bergslagen har ca 1900 anställda. Regionen består av de tre polisområden Örebro, Värmland och Dalarna, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Polisområde Dalarna är indelat i tre lokalpolisområden, Falun, Borlänge och Mora. Vid polisområdet finns även en utredningssektion och ett polisområdes-kansli. Lokalpolisområde Borlänge omfattar Borlänge, Gagnef, Ludvika, Smedjebacken och Säter kommuner. BF/IGV grupperna ansvarar för ingripande- och för den brottsförebyggande och trygghetsskapande verksamheten i lokalpolisområdet.

Vi söker nu dig som vill arbeta som chef inom BF/IGV verksamheten i lokalpolisområde Borlänge.

Ditt uppdrag blir att utifrån ett coachande, motiverande och stöttande förhållningssätt skapa förutsättningar för din grupp att lyckas. I ditt ledarskap är du ett föredöme genom ditt engagemang, din förmåga till empati och ditt intresse för människor. I ditt arbete är det självklart att du arbetar för mångfald och likabehandling inom alla områden. Du är rak och tydlig, står för dina åsikter och ditt agerande överensstämmer med det du säger. Du är tillgänglig för dina medarbetare inte minst i svåra situationer.

 

Arbetsbeskrivning

Som gruppchef för BF-IGV –grupp i lokalpolisområde Borlänge.

ska du

inom ramen för ditt ansvarsområde ansvara för att verksamhetens uppdrag utförs tillsammans med dina medarbetare verka för verksamhetens långsiktiga förändrings-och utvecklingsarbete ingå i lokalpolisområdets ledningsgrupp. ansvara för såväl utvecklingssamtal som lönesamtal/lönesättande samtal för dina medarbetare ansvara och verka för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar företräda hela Polismyndigheten både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Kvalifikationer

är du

verksamhetsansvarig – genom dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter arbetsgivare – du påverkar och tar ansvar för arbetsgivarpolitiken samt tillämpar den för verksamhetens bästa ledare – utifrån uppdraget och polisens styrmodell, coachar, motiverar, stödjer och skapar du förutsättningar för dina medarbetare att nå sin fulla potential

har du

minst sex månaders aktuell erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande. polisexamen erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten besitter du

förmåga att använda dig av kommunikation som medel för styrning och ledning av verksamheten

förmåga och att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang

förmågan att sätta mål och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter

förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring utifrån såväl ett utifrån- som ett inifrånperspektiv

förmåga att tillvarata medarbetarnas potential i utveckling av verksamheten

förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för att ta sig dit

förmåga att verka i enlighet med Polisens värdegrund, medarbetarpolicy och strategi för likabehandling.

kravprofil

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av Mats Lagerblad, lokalpolisområdeschef Borlänge, 010-567 16 13. Information om rekryteringsprocessen lämnas av: HR-konsult Anna Jacobsson 010-567 21 65.

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Saco-S, ST, SEKO nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställning

Tillsvidareanställning som inspektör med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning Anställningen kan komma att inledas med en provanställning Placering i Borlänge. Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd ta kontakt med Anna Jacobsson, 010-567 21 65.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2 november, 2018!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen