Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Handläggare till Desken vid Nationellt It-Brottscentrum, NOA

Polismyndigheten söker Handläggare till Desken vid Nationellt It-Brottscentrum, Nationella operativa avdelningen (NOA).

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

08 oktober 2018

Ansök senast

29 oktober 2018

Referensnummer

162/18

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningens uppgifter och ansvar har bäring på nationell och internationell kommunikation och samordning, nationell och internationell underrättelseverksamhet, utredning av föreskrivna brottstyper eller sällan förekommande brott samt biträde till regionerna. Dessutom ska avdelningen genom omvärldsbevakning och omvärldsanalys ha ansvar för framtagande av lägesbilder avseende brotts- och händelseutveckling nationellt och internationellt samt ha ett tydligt funktions- och processansvar för flera verksamhetsområden.

Nationella operativa avdelningen ska också vara nationell kontaktpunkt mot Säkerhetspolisen, Försvarsmakten och Försvarets radioanstalt.  Avdelningen ska bestå av åtta organisatoriska enheter; en operativ enhet, en utredningsenhet, en underrättelseenhet, en internationell enhet, en beredningsenhet, en kontaktenhet, ett kansli samt ekobrottskansliet.

Nationellt It-brottscentrum ska vara myndighetens knutpunkt för IT-relaterad brottslighet och har sin placering vid Utredningsenheten. Utredningsenheten har till uppgift att ansvara för utredning av vissa brottstyper som genom lag eller förordning föreskriver nationell handläggning eller är sällan förekommande. Därutöver ansvarar utredningsenheten för att biträda polisregionerna i den verksamhet regionerna inte har förmåga till på grund av dess komplexitet eller av att den är sällan förekommande. Utredningsenheten ansvarar också för brottsoffer- och personsäkerhetsverksamheten.

Arbetsbeskrivning

Efter introduktion och utbildning arbeta självständigt som handläggare på Desken vid nationellt It-brottscentrum.

För att nå ett bra resultat i arbetet krävs ett nära samarbete med It-brottscentrets poliser och civilanställda och andra samarbetspartners.

I arbetet ingår det att:

 • Bedöma, registrera och sprida inkommande underrättelseinformation
 • Handlägga underrättelseärenden
 • Arbeta i bl.a. SURFA2 och SIENA
 • Handlägga olika begäran om biträde till nationellt it-brottscentrum
 • Handlägga information från nationella och internationella samarbetspartners
 • Besvara it-brotts relaterade frågeställningar

Beredskapstjänstgöring kan förekomma. Arbetet vid it-brottscentrum kan medföra tjänsteresor både inom och utom landet, ibland med kort varsel. 

För tjänsten krävs körkort för personbil.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Polisexamen och/eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren anser relevant.
 • Utredningserfarenhet från statlig eller offentlig verksamhet
 • Gedigen datorvana
 • Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska

Meriterande

 • Erfarenhet från polisiär underrättelseverksamhet
 • Erfarenhet rörande it-brottslighet
 • Erfarenhet av bearbetning i SURFA2
 • Ytterligare språkkunskaper, gärna ett EU-språk
 • Erfarenhet i informationsinhämtning från Internet
 • Kunskaper i polisens centrala system
 • Erfarenhet att arbeta vid deskfunktion

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är intresserad av spännande och utmanande arbetsuppgifter samt vill vara med i uppbyggnaden av verksamheten vid Desken på Nationellt IT-brottscentrum. I arbetet vid Desken kommer du att känna utgöra en viktig kugge mot den it-relaterade brottsligen.

Arbetsuppgifterna ställer krav på hög integritet, det är därför viktigt med ett högt sekretessmedvetande. Som person är du analytisk, strukturerad, noggrann och engagerad. Dessutom är du mål- och resultatinriktad och du ska kunna acceptera toppar av intensivt arbete. Du måste trivas med att arbeta i grupp och ha lätt för att etablera och vidmakthålla kontakter.

Då en stor del av arbetet präglas av samarbete och kontakter både internt och externt kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper och samarbetsförmåga.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta Gruppchefen Jörgen Härberg,
tfn 010-56 412 47.

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 342 11;

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710,

Johan Gertz  Fackförbundet ST, 070-632 94 26,

Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 166 27

Övrig information

Anställningen:

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: veckoplanerad
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan 

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 29 oktober 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. 

Skicka din ansökan via e-post till jobb.noa@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med refnr 162/18 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:

Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Ylva Sigurdh, 010-5632898

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.  

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se 

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Till toppen