Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Jourhavande förundersökningsledare (inre befäl) till polisområde södra Skåne

Polismyndigheten i region Syd söker jourhavande förundersökningsledare till sektionen för utredningsjour, polisområde södra Skåne. Placeringsort Ystad eller Lund.

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

16 oktober 2018

Ansök senast

05 november 2018

Referensnummer

C22518/2018

Arbetsplatsbeskrivning

I sektionen för utredningsjour hanteras frihetsberövade och där sker ärendesamordning inom och utom polisområdet. Vid sektionen bereds också ärenden innan de går vidare till andra sektioner eller redovisas till åklagare. Utredningsjouren är polisområdets kontaktyta dygnet runt för ledningscentral och övriga polisområden i utredningshänseende. Utredningsjouren har jourutrednings- och arrestverksamhet i Ystad och Lund.

Vi söker dig som vill arbeta som jourhavande förundersökningsledare vid sektionen för utredningsjour. Funktionen innebär skiftestjänst i treskift med arbetsort Ystad eller Lund.

Arbetsbeskrivning

Som förundersökningsledare förmedlar du övergripande direktiv och intentioner samt verkar för utveckling av sektionens verksamhet och medarbetare, där resultat och mål är i fokus. Med ett kreativt och offensivt förhållningssätt har du det övergripande ansvaret för att det dagliga arbetet bedrivs i enlighet med polisens nationella utredningskoncept, PNU. Det innebär att du fortlöpande analyserar och utvecklar verksamheten, metodutvecklar och följer upp resultat och utredningsarbete. Du samverkar med åklagare och andra utredande enheter.

I rollen som jourhavande förundersökningsledare ingår att ha arrestansvar och fullgöra uppgifter som stationsbefäl. Du handlägger och i vissa fall beslutar i handräckningar från andra myndigheter och samverkar med regionledningscentral/vakthavande befäl.

Du förväntas även kunna verka i rollen som utredare och utföra andra vid utredningsjouren förekommande arbetsuppgifter.

Mer om funktionen finns i Polismyndighetens riktlinjer för förundersökningsledning i jourutredningsverksamhet (PM 2016:24).

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

  • polisexamen, då arrestansvar och beslut enligt häkteslagen kan förekomma
  • erfarenhet av brottsutredande arbete
  • genomgått polisens nationella förundersökningsledarutbildning (NFU) alternativt polisens förberedande förundersökningsledarutbildning eller motsvarande utbildning.

Meriterande
Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av olika typer av utredningsverksamhet
  • erfarenhet av att leda utredningsarbete
  • erfarenhet och/eller utbildning avseende operativt polisarbete som befäl eller arbetsledare på annat sätt
  • erfarenhet av att verka som förundersökningsledare i jourmiljö
  • genomgått utbildning för granskning i datasystemen RAR och DurTvå.

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på ett engagerat och positivt förhållningssätt. Vi söker dig som har ett självständigt och initiativtagande arbetssätt med förmåga att se lösningsfokuserat på de ärenden du hanterar. Du är ansvarskännande och bekväm med att fatta beslut, även vid hög belastning. Du är duktig på att kommunicera och förmedla budskap och du har förmågan att se helheter och att utifrån situationen prioritera och bedöma ärenden.

Då arbetet innebär mycket kontakter ser vi att du är flexibel och har bra social kompetens och du värnar samarbetet med såväl interna som externa aktörer. Du har en vilja och förmåga att metodutveckla och arbetar för ständig vidareutveckling av verksamheten. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda andra och du har en förmåga att motivera, inspirera och entusiasmera medarbetarna att arbeta mot uppsatta mål för verksamheten.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Kontaktpersoner

För jourort Ystad, gruppcheferna Johan Arnesson, tfn 073-057 69 48 eller Mattias Rasmussen, tfn 076-119 48 92.

För jourort Lund, gruppcheferna Daniel Stafström, tfn 073-055 30 65 eller Markus Ingemarsson, tfn 073-064 85 92.

Fackliga företrädare

Saco-S region Syd, Polisförbundet region Syd, ST region Syd nås via polisens växel, tfn 114 14. Seko Polisen: Monica Veberg, tfn 070-549 11 35, monica.veberg@polisen.se

Övrig information

Anställning
Anställning: Tillsvidareanställning som polisinspektör.
Arbetsort: Lund eller Ystad
Arbetstid: Treskift med periodplanering (5§ 3 mom. och 8§ ASA/P).
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra bemanningsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult Caroline Ek, tfn. 070-286 58 77.

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen