Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisregion Väst söker operatörer till Regionledningscentralen (RLC)

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra götalands län

Utlyst

05 oktober 2018

Ansök senast

28 oktober 2018

Referensnummer

C22300/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Region Väst
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 4 600 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Regionledningscentralen
Region Västs Regionledningscentral, RLC, är en sektion vid Operativa enheten. Arbetsplatsen består av RLC-operatörer och befäl som tjänstgör på Ernst Fontells plats i centrala Göteborg. På RLC region Väst registreras, bedöms och prioriteras inkommande 112- samtal och radioanrop. Det hanteras idag ca 1 400 000 telefon- och radioanrop per år. Arbetet bedrivs i skift på alla tider av dygnet under årets alla dagar.

Region Väst söker nu operatörer till Regionledningscentralen.

Arbetsbeskrivning

Operatörens huvuduppdrag är att under ledning av arbetsledare ta emot inkommande samtal, bedöma och registrera informationen samt prioritera och beordra polisresurser till olika uppdrag enligt en nationellt fastställd prioriteringsordning. I ansvaret ingår att upprätthålla hög tillgänglighet i ledningscentralen, ge medborgarna ett bra bemötande samt säkerställa att polisen snabbt kan respondera på ärenden där medborgarna behöver omedelbar eller skyndsam hjälp av polis.

Operatörerna leder med stöd av arbetsledare den händelsestyrda verksamheten utifrån en tydlig inriktning att polisen ska vidta rätt initiala åtgärder för att klara upp fler mängdbrott.

Operatörerna upprätthåller överblick av alla yttre resurser, kommunicerar med dessa via radio samt bevakar att patrull som beordrats att utföra ett uppdrag kan avsluta detta på ett säkert sätt.

Operatörerna samverkar med andra myndigheter och organisationer/samarbetspartners som SOS Alarm, Länsstyrelserna, Räddningstjänsterna och ambulansverksamheten i regionen.

Operatörerna arbetar i fasta team med löpande ärenden och insatser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Avslutad och godkänd gymnasieutbildning
 • Goda kunskaper i MS Office-paketet samt vana av att använda datorn som arbetsverktyg
 • Några års arbetslivserfarenhet
 • Mycket goda kunskaper i så väl svenska och engelska, både i tal och skrift

Meriterande:

 • Erfarenhet av att ha arbetat på Regionledningscentral, Polisens Kontaktcenter (PKC), Polismyndighetens Telefonväxel eller motsvarande larmcentral/callcenter
 • Behärska ytterligare utomnordiska språk, utöver engelska

Som person har du:

 • En uttalad simultankapacitet genom att kunna utföra flera arbetsmoment samtidigt utan att uppleva stress
 • En empatisk förmåga och kan skapa kontakt, bemöta och under tidspress inhämta information från medborgare som befinner sig i utsatta situationer
 • En utvecklad prioriteringsförmåga och klarar av att arbeta systematiskt och metodiskt under hög arbetsbelastning
 • Förmåga att med stöd av arbetsledare leda operativ verksamhet och ge yttre resurser tydliga direktiv
 • Förmåga att sätta in en enskild händelse i ett helhetsperspektiv
 • Förmåga att kunna arbeta självständigt samtidigt som du har en väl utvecklad samarbetsförmåga
 • Förmåga att prestigelöst samverka med andra funktioner inom polisen och med externa aktörer och samarbetspartners
 • Förmåga att verka i enlighet med Polisens värdegrund och medarbetarpolicy

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Jonatan Werring och Pia Hjalte, nås via Polisens växel 114 14.

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för SEKO Polisen, ST inom Polisen, Polisförbundet region Väst och SACO-S nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Utbildning
Din anställning inleds med en ca 17 veckor lång utbildning, varvat med teori och praktik, på heltid. Utbildningsstart är planerad till april 2019. En förutsättning för att bli aktuell för anställning är att du är tillgänglig under hela utbildningsperioden.

Under utbildningens teoretiska delar arbetar man dagtid måndag- fredag, under praktiktiden arbetar man treskift måndag- söndag.

Anställning

 • Anställningsform: Allmän visstidsanställning under utbildningsperioden. Efter godkänd utbildning anställs du tillsvidare med sex månaders provanställning. För dig som redan är anställd i myndigheten ges en tillfällig placering under utbildningstiden. För tillsvidareanställning eller fast placering krävs att du genomgått utbildningen och examinationen med godkänt resultat samt uppvisat inför din mentor att du har förmågan att tillämpa dina kunskaper i skarp miljö under resterande provanställning.
 • Omfattning: 100 %
 • Arbetsort: Ernst Fontells Plats, Göteborg
 • Arbetstider: Treskift vilket inberäknar helg samt nattjänstgöring

Övrig information
Som en del av urvalsförfarandet kommer tester att genomföras.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Hur du ansöker
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra bemanningsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämpligt att lämna ut, ta kontakt med ansvarig HR-konsult Madeleine Ejenstam, 114 14.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen