Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Civil Utredare till gruppen för brott i nära relation i Varberg

Organisation

Polisregion Väst

Län

Hallands län

Utlyst

11 oktober 2018

Ansök senast

01 november 2018

Referensnummer

C22472/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten

Den nya Polismyndigheten bildades den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter de tidigare 21 fristående polismyndigheterna och rikspolisstyrelsen är en enrådsmyndighet. Det innebär att myndigheten leds av en chef som inför regeringen ensam bär ansvaret för myndighetens verksamhet. Myndigheten består av drygt 28 500 medarbetare. Från den 1 januari 2015 består den nya polismyndigheten av sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Region Väst

Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 4 600 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten samt en utredningssektion. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Halland

Gruppen för utredning av brott i nära relation består av en gruppchef och i dagsläget 7 utredare. Gruppen ingår i PO Hallands utredningssektion där det även finns en BiNR grupp i Halmstad, en grupp för utredning av grova brott, jour fu-ledning, brottssamordning, internationell operativ handläggare samt två spaningsgrupper.

Arbetsbeskrivning

Du ska på ett aktivt sätt bidra i utredningsverksamheten med fokus på att färdigställa utredningar på ett professionellt sätt.  Gruppen utreder alla brott i nära relation i BrB och alla brott i 6 kap i BrB. Gruppen kommer förutom att hantera relations- och barnärenden även på sikt utreda s.k. grova brott. Inom sektion sker ett nära samarbete mellan utredningsgrupperna. Gruppen har hela polisområdet som arbetsfält vilket kan innebära resor i tjänsten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att: 
• Hålla förhör och vidta andra utredningsåtgärder. 
• Ha kontakt och dialog med åklagare, advokater, socialtjänsten m.fl. 
• Fokusera på och bidra till verksamhetens utveckling 

Vid större utredningar arbetar vi ofta minst två och två men du förväntas även kunna arbeta självständigt och på ett professionellt sätt färdigställa utredningar enligt förundersökningsledarens direktiv. Enheten har hög frekvens av frihetsberövade personer, där arbetet bedrivs inom ramen för häktningstider. Vi har tillgång till administrativ hjälp vad gäller förhörsutskrifter och arbetar även ofta med IT-forensiker.

Dagtid med flex i Varberg.  Vid anställning ingår en utredarutbildning som växelvis sker på annan ort.

Kvalifikationer

Krav:

-          En akademisk utbildning inom juridik, pedagogik eller beteendevetenskap alternativt annan eftergymnasial utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 

-          Arbetserfarenhet av utredningsarbete

-          Du har goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift

-          God datorvana

-          B-körkort 

Meriter: 

-          Tidigare erfarenhet av utredningsarbete där barn och ungdom varit inblandade

-          Arbetserfarenhet från offentlig verksamhet

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, är en lagspelare och har förmåga att arbeta självständigt. Du ska även vara ansvarstagande och engagerad och drivkraftig. Prestigelöshet är en god egenskap. Du ska även vara utvecklings- och färändringsbenägen. Vi söker även en person som är uthållig, stresstålig och flexibel.

Vi kommer att lägga stor vikt på personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

  • Information om uppdraget: Håkan Rolfsgård ansvarig chef – 010 566 00 11
  • Information om rekryteringsprocessen: Fanny Bredberg ansvarig HR-konsult – fanny.bredberg@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för SEKO Polisen, ST inom Polisen, Polisförbundet region Väst och SACO-S nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning där 6 månader provanställning tillämpas (om du inte redan är anställd inom myndigheten)
Arbetstid: Dagtid med flex
Placering: Varberg

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Hur du ansöker

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.  

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen