Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polismyndigheten söker Utredare Grova Brott, Polisområde Jönköping

Organisation

Polisregion Öst

Län

Jönköpings län

Utlyst

05 oktober 2018

Ansök senast

29 oktober 2018

Referensnummer

A494.791/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndighetens uppdrag är att minska brottsligheten och öka tryggheten i samhället. Människor ska känna sig trygga där de bor och vistas.

Den nya Polismyndigheten bildades den 1 januari 2015. Myndigheten består av drygt 28 500 medarbetare. Den nya polismyndigheten består av sju polisregioner samt åtta nationella avdelningar. I Polisregion Öst ingår de tre polisområdena Östergötland, Södermanland och Jönköping. Inom dessa finns flera utredningsenheter och grupper, däribland gruppen Grova brott till vilken vi nu söker ytterligare brottsutredare med placering i Jönköping, Eksjö och Värnamo.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Arbetsbeskrivning

Arbetet består av kvalificerade utredningar gällande grova brott, huvudsakligen vålds- och sexualbrott samt grova narkotikabrott men även större och komplexa utredningar rörande andra brott. Ärenden av sådan karaktär att de motiverar särskilda utredningsresurser, brott där förundersökningen oftast leds av åklagare. Arbetet innebär också i betydande fall hantering av anhållna och häktade personer vilket periodvis medför korta handläggningstider och arbete under tidspress.

Inriktning för arbetet är att vid behov använda struktur enligt PUG, Polisens metodstöd för utredning av grova våldsbrott i de ärenden metodiken kan vara tillämplig. Inom gruppen finns, förutom operativ analytiker, i nuläget bemanning på de nyckelfunktioner som krävs enligt metodstödet PUG. Rekrytering av utredare kompletterar gruppen för att hantera grova brott enligt den fastställda brottskatalogen avseende brott som ska utredas på polisområdesnivå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Polisexamen och minst 2 år erfarenhet av brottsutredningsverksamhet, alternativt annan relevant akademisk examen och minst 2 års erfarenhet av brottsutredningsverksamhet, alternativt minst 3 års erfarenhet från brottsutredningsverksamhet.
  • Intresse och engagemang för utredningsverksamhet gällande grova brott
  • Vana att arbeta med dator som främsta arbetsverktyg
  • Goda språkkunskaper i svenska och engelska – i både tal och skrift.

 

Meriter

 

  • Erfarenhet som förhörsledare samt har genomgått relevant utbildning i utrednings- och/eller förhörsmetodik.
  • Andra relevanta utbildningar för funktionen
  • Tidigare erfarenhet av arbete mot grov brottslighet.
  • Erfarenhet av arbete enligt metodstödet PUG och/ eller hemliga tvångsmedel
  • Andra språkkunskaper utöver svenska och engelska

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är positiv, ansvarstagande, engagerad och drivkraftig. Du har god förmåga och trivs med att arbeta både i team och självständigt. Du har en god förmåga till samarbete både med interna och externa kontakter. Arbetet kräver att du har en mycket god förmåga att bygga förtroende, skapa goda relationer. Du är prestigelös, flexibel och effektiv i ditt arbete. Du har en analytisk förmåga där struktur och noggrannhet är framträdande. Du är utvecklings- och förändringsbenägen. Din personlighet, attityd och ambition är för uppgiften särskilt viktig.

Arbetet kan tidvis vara psykiskt påfrestande och det är därför viktigt att du är trygg och balanserad som person. Du kommer att var engagerad i flera utredningar samtidigt. Utredningarna har olika tidsfrister och du behöver därför ha mycket god förmåga att skapa struktur och kunna prioritera korrekt även vid hög arbetsbelastning. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor samt lämplighet.

Kontaktpersoner

Kom. Stefan Sundling, gruppchef Grova brott Jönköping. 010-56 679 29 alt. 070-214 25 06.

Fackliga företrädare

OFR/P, Mikael Breistål 070-1476847, ST Anna Johnsson 010-5667759, SACO Jonas Helt 010-5667660, SEKO polisen Jan Tuvesson 0761-349310 alt. jan.tuvesson@polisen.se.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Provanställning om 6 månader tillämpas.

Arbetstid: Veckoplanering i huvudsak dagtid, 40h/vecka.

Omfattning: Heltid

Placeringsort: Jönköping, Eksjö eller Värnamo.

Observera att önskad placeringsort ska anges i din ansökan. Om du är intresserad av flera orter var noga med att rangordna dessa.

Tillträde: Snarast möjligt

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.


Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 29 oktober 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.ost@polisen.se. Märk din ansökan med dnr A494.791/2018 i mailets ärendemening.

Vänligen uppge i samband med ansökan om du har skyddad identitet. Interna sökande och personer med skyddad identitet uppmanas att ansöka via sin interna e-post. Har du skyddad identitet och ansöker från extern e-post eller har andra uppgifter du bedömer olämpliga att e-posta, kontakta ansvarig HR-konsult  Bettina Lindén på 0768-938126 alternativt bettina.linden@polisen.se.

 

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och
minska brottsligheten i samhället.
Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen