Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Vill du arbeta som Stationsbefäl i Värnamo.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Jönköpings län

Utlyst

03 oktober 2018

Ansök senast

19 oktober 2018

Referensnummer

C22259/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Den nya Polismyndigheten bildades den 1 januari 2015. Myndigheten består av drygt 29 500 medarbetare. Polismyndigheten består idag av sju polisregioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli. I Polisregion Öst ingår polisområdena Östergötland, Södermanland och Jönköping.

Polisområde Jönköping är en del av Polisregion Öst och är indelad i tre lokalpolisområden; Höglandet, Jönköping och Värnamo, en utredningssektion samt ett kansli.

Vi söker nu dig som vill arbeta som stationsbefäl i lokalpolisområde Värnamo i en grupp om 6 stationsbefäl.

Det ska finnas minst ett stationsbefäl vid varje LPO i region Öst under dagtid, samt ett stationsbefäl dygnet runt vid minst ett LPO i varje polisområde. I PO Jönköping finns stationsbefäl som arbetar dygnet runt i alla tre LPO.

Till polisområde Jönköping, lokalpolisområde Värnamo, söker vi nu Stationsbefäl.

Vill du arbeta vid en arbetsplats som erbjuder dig samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter där du genom att påverka och bidra till polisens uppdrag verkligen kan göra skillnad?

Genom högt engagemang, tillgänglighet och effektivitet strävar vi efter att erbjuda en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet, lärande och utveckling genom att tillvarata alla medarbetares engagemang och kompetens. Som anställd i Sveriges största myndighet uppmuntras du till eget ansvarstagande och personlig utveckling.

Arbetsbeskrivning

Stationsbefälet har en nyckelfunktion vad gäller daglig ledning, styrning och samordning på stationen med ansvar och beslutsmandat inom ett brett spektra av områden.

Eftersom ett stationsbefäl alltid är i tjänst innebär arbetet dag-, kväll-, natt- och helgtjänstgöring.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

- Arrestansvarig – samarbete med arrestpersonal, beslutsfattare vad gäller frihetsberövade personer, rapportering av incidenter i arresten.

- Upprättande av anmälningar

- Ansvara för ordning och säkerhet på polisstationen samt att i förekommande fall hantera de interna larm som inkommer, t.ex. överfallslarm och brandlarm.

- Att vara stationsansvarig samordnare gällande bemanning av verksamhetsnödvändiga funktioner (exempelvis inom arrest, IGV och jour) i de fall akut frånvaro uppstår, t.ex. sjukdom, efter kontorstid eller under tid då dagtidsgruppchef ej tjänstgör.

- Hantera, helt eller delvis, personefterlysningar, handräckningar, händelserapporter samt Prio-5-ärenden som inkommer direkt till funktionen eller överlämnas från RLC/PKC/receptionen.

- Vara en kontaktyta för lokalpolisområdet både externt och internt.

Inför uppstarten kommer utbildning/kompetensutveckling att tillhandahållas.

Kvalifikationer

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • Har polisexamen och minst ett par års erfarenhet av yrket
  • Har god kunskap om polisiära datasystem
  • Uttrycker dig väl i tal och skrift

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbetsledande arbete.

Personliga egenskaper

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Som person är du flexibel och trivs med att arbeta i en ofta tempofylld miljö. Du har en förmåga att förklara och skapa förståelse för polisens uppdrag. Du har en social kompetens och en kommunikativ förmåga som innebär att du är lyhörd, tydlig och kan anpassa ditt budskap efter mottagare och situation. Vi förutsätter att du kan arbeta självständigt såväl som i grupp. För att vara framgångsrik i rollen krävs att du har ett lösningsorienterat fokus.

Kontaktpersoner

Mer information om funktionen lämnas av rekryterande chef:
Gruppchef Andreas Sjökvist, tfn: 073-3285911, e-post: andreas-c.sjoqvist@polisen.se

Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta:

Rekryterare Martin Brorsson, tfn: 0725-02 39 35, e-post: martin.brorsson@polisen.se

Fackliga företrädare

Facklig företrädare:

  • ST inom Polisen: Weronica Nässelqvist, 0730-88 69 78
  • Seko Polisen: Jan Tuvesson, 0761-34 93 10, Jan.Tuvesson@polisen.se
  • Polisförbundet: Lennart Abony , 0383-19 838
  • Saco-S: Nås via växeln 114 14

Övrig information

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning.
Omfattning: Heltid som inspektör.
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetsort: Värnamo
Arbetstid: Periodplanering
Antal annonserad arbetstillfällen: 1-2 st.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Ansökan

Ansök senast: 2018-10-19
Referensnummer: C22259/2018

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra bemanningsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult: Martin Brorsson, 0725-02 39 35 eller martin.brorsson@polisen.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen