Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Trafikpoliser till Operativa enheten i region Bergslagen

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Dalarnas län, Örebro län, Värmlands län

Utlyst

01 oktober 2018

Ansök senast

22 oktober 2018

Referensnummer

C22207/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Operativa enhetens uppdrag är att aktivt stödja lokalpolisområdena i sitt grunduppdrag. Operativa enheten står för spetskompetens och vi bedriver en regionsövergripande verksamhet på framkant för att öka tryggheten för såväl medborgare som medarbetare. Operativa enheten består av specialistkompetenser inom områdena Trafik, Specialsökshundar, Gränspolis, Regionledningscentral, NIK samt Polisens kontaktcenter.
Operativa enheten, sektionen för trafikpolis ska i huvudsak inrikta sin verksamhet mot övervakning och kontroll av den yrkesmässiga trafiken inom trafiksäkerhetsområdet. Vi strävar efter att ha hög kompetens i vårt övervaknings- och utredningsarbete och vi arbetar med ett omfattande teknikstöd. Trafiksäkerhetsarbetet är också en del i den övriga brottsbekämpningen. 

Trafiksektionen består av specialistutbildade trafikpoliser och bilinspektörer fördelade på 6 yttre grupper varav 3 yrkestrafikgrupper och 3 trafiksäkerhetsgrupper.

En yrkestrafikgrupp och en trafiksäkerhetsgrupp utgår från respektive polisområde, Örebro, Värmland och Dalarna. Trafiksektionen har även en utredningsgrupp som utreder sektionens egeninitierade ärenden samt regionens dödsolyckor i trafiken.

Trafikarbetet vid sektionen sker enligt Polisens nationella trafiksäkerhetsstrategi och samverkan sker med andra enheter i och utanför polisregionen. Extern samverkan förekommer med exempelvis Trafikverket, Transportstyrelsen och åklagarmyndigheten.

Trafiksektionen har ett nära samarbete med Gränspolissektionen vilket kan komma att utökas med biträde vid yttre gränskontroller vid regionens flygplatser.

Vi söker nu dig som vill arbeta som trafikpolis med inriktning på i första hand yrkestrafik vid Trafiksektion Bergslagen. 

OBS. Specificera eller ange en prioriteringsordning i ansökan gällande vilket Polisområde du önskar arbeta i.

Arbetsbeskrivning

Som polis vid Trafiksektionen har du som huvudsaklig uppgift att arbeta med våra fyra fokusområden.Verksamheten bedrivs i enlighet med den nationella trafiksäkerhetsstrategin och mot mål enligt myndighetens verksamhetsplan.
Som medarbetare vid Trafiksektionen är du även en del av regionens resurs vid insatser inom ordning och säkerhetsområdet.


Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• tillsyn av den yrkesmässiga trafiken, främst den tunga trafiken men även taxi och budbilar.

• riks och europavägar, hastighets och beteendeövervakning på vårt huvudvägnät samt ingripande mot brottslighet på väg.
• trafikpolisstöd till lokalpolisområden, och andra aktörer både internt och externt.
• trygghetsskapande arbete

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Polisexamen
  • Erfarenhet av polisarbete i yttre tjänst
  • Goda kunskaper i svenska språket, både tal och skrift

 

MERITERANDE

 Det är meriterande om du har:

  • Goda språkkunskaper, ex. tyska, engelska, ryska.
  • Utbildning i TRÖ1
  • Utbildning i TRÖ2
  • Erfarenhet av att arbetat som trafikpolis

 

PERSONLIGA EGENSKAPER

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du som person är lyhörd, serviceinriktad och kommunikativ för att bemöta personer med olika bakgrunder och i olika situationer.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Leif Svensson, 010-5670252

HR-konsult: Andreas Bamberg, 072-246 20 73

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner: SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO nås via polismyndighetens växel 114 14.

Övrig information

 

Anställningen:

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Arbetsort: Karlstad, Örebro eller Falun

Arbetstid: Periodplanerad

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen. 

Ansökan:

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra bemanningsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult namn och telefonnummer.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen