Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Utredare till Bedrägerisektionen i region Väst

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra götalands län

Utlyst

04 oktober 2018

Ansök senast

26 oktober 2018

Referensnummer

C22240/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Region Väst

Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 4 600 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

 

Utredningsenheten

Den regionala utredningsenheten arbetar med bland annat utredning av vissa brott, spaning, brottsofferarbete och kriminalteknik. Här finns utredningssektionen, spaningssektionen, forensiska sektionen, sektionen för aktionsgruppverksamhet, sektionen för brottsoffer och personsäkerhet, regionalt it-brottscentrum och bedrägerisektionen. Verksamheten bedrivs på flera platser i regionen men de flesta medarbetare arbetar i eller utgår från Göteborg.

 

Bedrägerisektionen

Brottsfenomenet bedrägeri utvecklas och förändras i takt med utvecklingen i samhället, varför en stor uppgift för bedrägerisektionen är att utveckla verksamheten för att möta nya förutsättningar.

Bedrägerisektionen söker nu utredare till främst Göteborg, Fyrbodal och Skaraborg. Eventuellt finns det även möjlighet att placeras på övriga håll inom region Väst.

Arbetsbeskrivning

Som utredare vid bedrägerisektionen handlägger du brottsutredningar av ekonomisk karaktär under ledning av förundersökningsledare från Polismyndigheten eller från Åklagarmyndigheten.

Arbetet sker såväl enskilt som tillsammans med andra utredare. Du samarbetar även med andra aktörer i brottsutredningsprocessen, exempelvis de som arbetar med informationsinhämtning, spaning och hemliga tvångsmedel. Vidare har du kontakt med bland annat åklagare, juridiska ombud och företag, både i Sverige och utomlands.

I arbetsuppgifterna ingår även att hålla förhör med målsägande, vittnen och misstänkta. Vidare utför du andra utredningsåtgärder, såsom att hantera frihetsberövade samt att dokumentera tvångsåtgärder och begäran om tekniska undersökningar.

Då brottskategorin ständigt förändras och utvecklas håller vi oss uppdaterade genom bland annat utbildningar.

Kvalifikationer

Krav:

 • Godkänd och avslutad gymnasieutbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
 • Erfarenhet av kvalificerat utrednings- och/eller analysarbete
 • Mycket god datorvana samt lätt att lära nya IT-system
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som på engelska
 • Körkort B

 

Meriterande:

 • Högskolekurser inom ekonomi, juridik eller IT
 • Erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete av ekonomisk karaktär
 • Erfarenhet av utredningsarbete inom offentlig verksamhet
 • Goda kunskaper om hårdvara, operativsystem och nätverk
 • Språkkunskaper utöver engelska och de nordiska språken

 

Vi söker dig som är: 

 • Engagerad, driven och positiv i ditt förhållningssätt
 • Noggrann, med ett högt rätts-och säkerhetsmedvetande
 • Prestigelös, trygg och stabil
 • Flexibel, kommunikativ och stresstålig

 Då en del av ärendena är omfattande och komplexa krävs det även att du är uthållig, samt har en förmåga att analysera och strukturera stora mängder material. Vidare krävs det att du har en mycket god samarbetsförmåga då ditt arbete präglas av samarbete och kontakter både internt och externt.

 Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Gerd Brantlid, Samordnare.

Magnus Lindegren, Sektionschef.

Vid frågor om rekryteringsprocessen: Sofia Widfeldt, HR-konsult.

Samtliga nås via polisens växel 114 14.

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för SEKO Polisen, ST inom Polisen, Polisförbundet region Väst och SACO-S nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.
Arbetstid: Dagtid med flex
Placering: Göteborg, Älvsborg (Borås eller Alingsås), Skaraborg (Falköping eller Lidköping
Omfattning: Heltid

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

 

Ansökan:

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra bemanningsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult Sofia Widfeldt, nås via 114 14.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen