Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Utredare till Regionalt it-brottscentrum, region Väst

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra götalands län

Utlyst

04 oktober 2018

Ansök senast

26 oktober 2018

Referensnummer

C22246/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Region Väst

Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 4 600 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

 

Utredningsenheten

Den regionala utredningsenheten arbetar med bland annat utredning av vissa brott, spaning, brottsofferarbete och kriminalteknik. Här finns utredningssektionen, spaningssektionen, forensiska sektionen, sektionen för aktionsgruppsverksamhet, sektionen för brottsoffer och personsäkerhet, regionalt it-brottscentrum och bedrägerisektionen. Verksamheten bedrivs på flera platser i regionen men de flesta medarbetare arbetar i eller utgår från Göteborg.

 

Regionalt it-brottscentrum

Vårt uppdrag är att utföra it-forensiska undersökningar i utredningar där bevissäkring behöver göras. Därutöver ansvarar vi för utredningar som innehåller internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn samt dataintrång och datasabotage.

Ärenden med it-inslag kan många gånger vara komplexa och omfattande, vilket gör att utredarna arbetar tätt ihop med it-forensikerna för att på så sätt uppnå det bästa resultatet.

Arbetet är både teknikintensivt och utvecklingsintensivt, vilket innebär att du ska ha en förmåga att vilja medverka i en utvecklande miljö.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill arbeta som utredare i nära samarbete med våra it-forensiker. I arbetet ingår bland annat behandling av känsligt bild-och filmmaterial och du erbjuds därför kontinuerlig handledning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Handläggning av ärenden
  • Systematiskt och metodiskt arbete för en
    ökning av antalet identifierade gärningsmän
    och utsatta barn
  • Ge stöd åt andra utredningsgrupper inom
    polisen gällande bevissäkring i it-miljö

Regionalt it-brottscentrums utredningsuppdrag är nystartat och du ska därför vara intresserad av metodutveckling för att verksamheten ska kunna hitta effektiva former i de ärenden som vi utreder.

Kvalifikationer

Krav:

• Godkänd och avslutad gymnasieutbildning
• Erfarenhet av kvalificerat utrednings-och/eller analysarbete
• It-teknisk förståelse och/eller erfarenhet
• Mycket god datorvana samt lätt för att lära dig nya it-system
• Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
• Körkort B

 

Det är meriterande om du har:

• Utbildning inom IT på högskolenivå
• Erfarenhet av att hantera känsligt material (eller dyl.)
• Erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete inom IT
• Erfarenhet av kvalificerat utrednings-och/eller analysarbete inom offentlig verksamhet

 

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som har hög integritet, personlig mognad och säkerhetsmedvetenhet.

Som utredare behöver du ha empati och förståelse för andra människor och en god samarbetsförmåga.

Arbetet ställer även krav på att du är självgående och initiativtagande, har ett stort intresse för dina arbetsuppgifter samt att du bidrar till kontinuerlig utveckling på arbetsplatsen. Vi ser även att du som söker har en god analytisk förmåga och kan hantera komplex information väl.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

För frågor om befattningen: Birgitta Dellenhed, Sektionschef

För frågor om rekryteringsprocessen: Sofia Widfeldt, HR-konsult

Båda nås via polisens växel 114 14.

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för SEKO Polisen, ST inom Polisen, Polisförbundet region Väst och SACO-S nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med eventuell provanställning om sex månader
Arbetsort: Göteborg, Vänersborg, Skövde, Borås eller Halmstad
Arbetstid: Dagtid med flex
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

 

Ansökan:

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra bemanningsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult Sofia Widfeldt.

 

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen