Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Utredningsenheten, NOA söker Handläggare med ansvar för personuppgiftshantering

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

10 oktober 2018

Ansök senast

24 oktober 2018

Referensnummer

refnr: 169/18

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningens uppgifter och ansvar har bäring på nationell och internationell kommunikation och samordning, nationell och internationell underrättelseverksamhet, utredning av föreskrivna brottstyper eller sällan förekommande brott samt biträde till regionerna. Dessutom ska avdelningen genom omvärldsbevakning och omvärldsanalys ha ansvar för framtagande av lägesbilder avseende brotts- och händelseutveckling nationellt och internationellt samt ha ett tydligt funktions- och processansvar för flera verksamhetsområden.

Avdelningen ska bestå av åtta organisatoriska enheter; en operativ enhet, en utredningsenhet, en underrättelseenhet, en internationell enhet, en beredningsenhet, en kontaktenhet, ett kansli samt ekobrottskansliet.

Noa:s Utredningsenhet består av sex sektioner, Utredningssektionen, Biträdessektionen, Nationellt it-brottscentrum ( SC3 ), Sektionen för särskilda insatser ( SSI ), Spaningssektionen samt Aktionsgruppsektionen.

Utredningsenheten har till uppgift att ansvara för utredning av vissa brottstyper som genom lag eller förordning föreskriver nationell handläggning eller är sällan förekommande. Därutöver ansvarar utredningsenheten för att biträda polisregionerna i den verksamhet regionerna inte har förmåga till på grund av dess komplexitet eller av att den är sällan förekommande.

Arbetsbeskrivning

Bland arbetsuppgifterna ingår:

 • Ansvara för att utarbeta rutiner, dokumentation och metoder för revidering och kontroll av personuppgiftshanteringen
 • Biträda verksamhetens chefer med att säkerställa att all personuppgiftshantering möter kraven i relevant lagstiftning
 • Utveckla, administrera och hantera de system som NOA/Utredning är ansvariga för
 • Ansvara för samverkan med andra berörda myndigheter inom området personuppgiftsskydd
 • Kvalitetssäkra och medverka vid utbildningar av medarbetare
 • Behörighetstilldelning
 • Registervård
 • Informera och verka för en enhetlig rättstillämpning
 • Arbeta med att ta fram styrdokument
 • Svara på remisser och delningar

 

Tjänsten kan innefatta resande, både inom Sverige och till andra länder.

Du kommer att arbeta nära ledningsgruppen och vara ett stöd för enhetens chefer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Juridiks utbildning eller  annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Erfarenhet av personuppgiftshantering från myndighet
 • Erfarenhet av personuppgiftsjuridik och dataskyddsfrågor
 • Ett par års arbetserfarenhet av liknande uppgifter
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift såväl på svenska som på engelska
 • Goda IT-kunskaper gällande systeminformation

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av internationellt samarbete
 • Erfarenhet av lagstiftningsarbete
 • Erfarenhet av utvecklingsarbete, gärna vid myndighet
 • Ytterligare språkkunskaper, gärna i EU-språk
 • Erfarenhet av projektledarskap

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är analytisk och noggrann med ett kritiskt och konstruktivt tänkande. Då löpande dokumentation av arbetet är viktigt bör du även vara strukturerad.  Vi ser även att du som person är engagerad, flexibel och trivs att arbeta i grupp. Det är viktigt att du har en stor social förmåga då du både ska etablera och vidmakthålla kontakter. Vi ställer höga krav på att du har hög integritet och sekretessmedvetenhet.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Tuve Johansson, Enhetsledningen, Utredningsenheten
0708-416059

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21;
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10;
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92;
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

Övrig information

Anställningen:

Anställningsform: tillsvidareanställning med sex månaders provanställning

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: flextid tillämpas

Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 20181024. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.noa@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med refnr: 169/18 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:

Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Hannele Suuronen, hannele.suuronen@polisen.se

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen