Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Arrestantvakt till Jönköping

Organisation

Polisregion Öst

Län

Jönköpings län

Utlyst

10 september 2018

Ansök senast

24 september 2018

Referensnummer

C21749/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten består av sju polisregioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli. I Polisregion Öst ingår polisområdena Östergötland, Södermanland och Jönköping, inom dessa finns ett flertal lokalpolisområden. 

Till arrestverksamheten i lokalpolisområde Södra Vätterbygden, söker vi nu en arrestantvakt på heltid med placering i Jönköping. Du kommer bli en del av en arbetsgrupp som idag består av 9 st. arrestvakter och 6 st. stationsbefäl.

Arbetsbeskrivning

Arbetet i arresten bedrivs i samarbete med polisområdets övriga verksamhet. Som arrestantvakt kommer du under stationsbefäls ledning bevaka omhändertagna och gripna personer när de vistas i arrestavdelningen. Du bistår polispersonal vid visiteringar samt i förekommande fall vid olika provtagningar. När tillfälle ges kommer du även att biträda stationsbefälet med administrativt stöd t.ex. delgivningar, inhämtning av hittegods, registrering i olika datasystem mm. Du kan också komma att bistå vid häktningsförhandlingar. Arbetstempot kan stundtals vara högt när det är många människor som är föremål för just omhändertagande eller gripande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Gymnasiekompetens från 2- eller 3 årigt gymnasium, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter och vana att arbeta med dator som arbetsverktyg
  • Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket samt behärskar engelska, främst i tal och förståelse.
  • Körkortsbehörighet B

Meriterande:

  • Tidigare erfarenhet av arbete som arrestantvakt
  • Erfarenhet inom behandlingsarbete och/eller ordningsvaktsutbildning
  • Ytterligare språkkunskaper

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som har hög servicekänsla och har förmåga att skapa goda relationer med både allmänhet och arbetskamrater. Du har hög moral samt förmåga att sätta gränser och vara tydlig. Du ska vara flexibel och vilja ta olika typer av uppgifter utifrån stationsbefälets ledning. Du har en god prioriteringsförmåga, kan hantera stressfyllda situationer och du behåller ett strukturerat arbetssätt även vid arbetstoppar. Utöver det ska du vara ansvarsfull och ha en hög känsla för rättssäkerhet.

Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten. 

Kontaktpersoner

Vid frågor om tjänsten:

Rekryterande chef: Anna Leijon, anna.leijon@polisen.se, tfn 0730-676037

Vid frågor om processen:

HR-konsult: Annika Carlsson, annika-m.carlsson@polisen.se, tfn 0725-066762

Fackliga företrädare

ST; Pia Pettersson, 0705380234.

Seko Polisen, Polisförbundet och Saco-S: Nås via växeln på tfn 114 14

Övrig information

Anställningen

Anställningsform: Tillsvidare med inledande sex månaders provanställning

Arbetsort: Jönköping

Arbetstid: Treskift, Arbetstiderna är därför oregelbundna och innefattar dagtid-, kväll- och nattjänstgöring såväl vardag som helg.

Löneform: Månadslön

Tillträde: Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan

Ansök senast: 24/9 2018

Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult.

Övrigt

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen