Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polismyndigheten söker brandskyddsledare

Organisation

Ekonomiavdelningen

Län

Östergötlands län, Skåne län, Stockholms län, Västerbottens län, Västra götalands län

Utlyst

28 september 2018

Ansök senast

22 oktober 2018

Referensnummer

A494.931/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndighetens uppdrag är att minska brottsligheten och öka tryggheten i samhället. Människor ska känna sig trygga där de bor och vistas. Myndigheten består av drygt 29 600 medarbetare och är organiserade i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli.

Ekonomiavdelningen ansvarar för Polismyndighetens finansiella styrning, verksamhetsstyrning och analys, inköpsverksamhet,, service, miljöledning, lokalförsörjning samt den verksamhet som bedrivs vid ekonomienheterna inom en polisregion eller avdelning.
Vid ekonomiavdelningen finns ca 400 anställda.

Ekonomiavdelningens lokalförsörjningsenhets främsta uppgift är att säkerställa att verksamheten har tillgång till ändamålsenliga lokaler. Som brandskyddsledare ingår du i strategigruppen som utifrån ett strategiskt perspektiv tillhandahåller stöd till medarbetare i frågor avseende hyresjuridik, verksamhetsplanering och uppföljning/statistik, teknik, brand och säkerhet. Här får du möjlighet att utveckla och förbättra processer, standarder och rutiner inom ditt kompetensområde. Du företräder myndigheten både externt och internt och bidrar till att stärka förtroendet för Polismyndigheten.

Strategigruppen består idag av elva medarbetare som är fysiskt placerade i Stockholm, Malmö och Göteborg.

Arbetsbeskrivning

Polismyndighetens ekonomiavdelning söker brandskyddsledare som, tillsammans med brandingenjör, ansvarar för det systematiska brandskyddsarbetet (SBA) inom myndigheten. I rollen som brandskyddsledare kommer du, tillsammans med övriga gruppmedlemmar i strategigruppen, tillhandahålla kvalificerat stöd till lokalförsörjningsenhetens medarbetare men även till övriga medarbetare inom myndigheten.

Du arbetar med att, inom området för SBA, ta fram riktlinjer och handböcker liksom att genomföra utbildning för myndighetens medarbetare. Du samverkar med och är rådgivare till medarbetare vid polisregioner och nationella avdelningar.

Du är ett expertstöd i brandskyddsfrågor vid ny- och ombyggnationer och verkar för verksamhetens långsiktiga förändrings- och utvecklingsarbete. I arbetsuppgifterna ingår även kravställning och underlag för projektering samt granskning av inkomna offerter och underlag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • ta fram riktlinjer och handböcker inom SBA
 • genomföra utbildning inom SBA för myndighetens personal
 • bistå med råd till polisregioner i arbetet med SBA

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • är brandskyddsledare och har Brandskyddsföreningens (eller motsvarande) utbildning CFPA ”Fire Safety Technical Cycle" och "Fire Safety Management Cycle” eller är räddningsledare/brandbefäl
 • har arbetat med SBA inom en större organisation
 • har minst fem års arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • har erfarenhet av att utbilda

Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av annan statlig myndighet

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en verksamhets- och processförståelse samt att du har en förmåga att förstå verksamhetens behov. Du ska också trivas med att arbeta såväl enskilt som i grupp.

Vi söker dig som:

 • har en god pedagogisk förmåga samt har en god kommunikations- och samarbetsförmåga
 • god förmåga att uttrycka dig väl på svenska både i tal och skrift
 • är strukturerad och noggrann

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Emma Svensson, tfn 010-56 553 48

Fackliga företrädare

Kent Svärd SACO 010-56 342 11
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Anställningen:

Vi söker rätt person, så placering är möjlig i Göteborg, Malmö, Umeå, Linköping eller i Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Göteborg, Malmö, Umeå, Linköping eller Stockholm
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 22a oktober 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.na@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med dnr A494.931/2018 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:

Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Emma Färlin på mail: emma.farlin@polisen.se

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.  

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen