Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Finansiella utredare till region Stockholm Syd

Organisation

Län

Utlyst

27 september 2018

Ansök senast

10 oktober 2018

Referensnummer

C22055/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polisområde Stockholm Syd är Sveriges största polisområde. Här bor och arbetar närmare 1 miljon invånare. Området spänner från storstad till mindre kommuner med småstadskaraktär, från landsbygd och skärgård till publika arenor och knutpunkter för alla trafikslag. Polisområdet består av åtta lokalpolisområden, fyra utredningssektioner och ett polisområdeskansli. Sammanlagt är ca 1 600 personer anställda i Polisområde Stockholm Syd. 


Tjänsten som finansiell utredare är placerad vid Sektionen för Operativt stöd och har till uppdrag att förse respektive polisområdes utredningsenhet med olika stöd- och specialistkunskaper inom ramen för förundersökningsarbetet. Geografisk placering är polishuset i Västberga. 

Arbetsbeskrivning

Som finansiell utredare förväntas du självständigt, och i grupp, utreda och kartlägga en eller flera personers inkomster, tillgångar och skulder bland annat i syfte att återta brottsvinster och/eller säkra medel till eventuella skadeståndsanspråk. 

Uppdraget sker i nära samarbete med brottsutredare och förundersökningsledare och du är delaktig i hela utredningskedjan från att ärendet kommer in till polisen tills det redovisas till åklagare. 

Stor del av arbetet består av att inhämta, bearbeta, analysera och sammanställa uppgifter från banker och andra finansinstitut samt att förbereda förhör. Du skall ha förmåga att föredra din analys för förundersökningsledare och lämna rekommendationer för beslut och/eller vidare åtgärder. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 

• Ekonomisk utbildning eller annan kompetens, eller erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig och relevant för tjänsten 
• Praktisk erfarenhet av ekonomiska analyser 
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. 


Det är meriterande om du: 

• Har erfarenhet av ärenden rörande organiserad brottslighet 
• Kunskaper i underrättelseinhämtning på Internet 
• Erfarenhet av databashantering i till exempel iBase. ANB, ABBYY 
• Har erfarenhet av att granska privatpersoners och/eller bolags ekonomiska förehavanden vid annan myndighet, till exempel Kronofogdemyndigheten, Skatteverket eller Ekobrottsmyndigheten. 
• Utredningsvana 
• Mycket goda kunskaper i Excel 


Kontaktpersoner

Jonas Hilding, Gruppchef PO Syd010-564 26 13

 

 

Fackliga företrädare

Saco-S, Seko och ST nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningen: 
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader 
Arbetsort: Västberga 
Arbetstid: Dagtid med flex. 
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen. 

Ansökan: 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra bemanningsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 

Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult Rickard Johammar på 072-212 48 16. 


Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se 

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. 

Vi ser fram emot din ansökan! 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen