Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Handläggare till gränspolisen, region Nord, Norrbotten

Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland.

Organisation

Polisregion Nord

Län

Norrbottens län

Utlyst

05 september 2018

Ansök senast

26 september 2018

Referensnummer

C21667/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen.

Gränspolisen är en sektion inom Operativa enheten som bedriver verksamhet i region Nord. Sektionen är indelad i fyra grupper, en i varje län, Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland och sektionen har i dag ca 40 medarbetare.

Gränspolisen arbetar till stor del med att handlägga verkställighetsärenden. I detta arbete ingår bl.a. att utreda identiteter, planera genomförandet samt delta i verkställigheter av avlägsnandebeslut. I vissa fall kan det innebära tjänst utanför landets gränser. Gränspolisen har även ett ansvar för den yttre gränskontrollen men genomför även inre utlänningskontroll, främst i form av arbetsplatskontroller. Utredning av brott mot Utlänningslagen kommer även att hanteras på sektionen. Vid gränspolisen utgör även en del av arbetet att ge stöd till Polismyndighetens övriga linjeverksamhet samt samverkan med andra myndigheter.

Vi söker nu dig som vill arbeta som handläggare vid gränspolisgruppen i Norrbotten, arbetsort Boden.

Arbetsbeskrivning

Handläggning av utlänningsärenden enligt utlänningslagen, samverkan inom polismyndigheten och med externa aktörer, utredning av brott mot utlänningslagen, genomförandet av arbetsplatsinspektioner, administration och diariehantering. Viss tjänstgöring som gränskontrollant i regionens gränsövergångsställen förekommer under vissa perioder av året och sker då ibland på obekväm arbetstid.

Resor i arbetet kan förekomma.

Kvalifikationer

  • akademisk examen eller motsvarande
  • utredningsvana med goda resultat och hög produktivitet
  • arbetslivserfarenhet inom för arbetsuppgiften relevanta områden
  • god förmåga att formulera sig i tal och skrift
  • goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt
  • har god datavana och kunskap i  olika IT-system samt Word och Excel

 

Meriterande

  • Goda språkkunskaper

 

Personliga egenskaper

Som person är du flexibel, empatisk och lyhörd. Du har god samarbetsförmåga och kan arbeta i team såväl som självständigt. Du förstår vikten av en rättssäker handläggning av ärenden samt betydelsen av myndighetsutövning. Du har ett självgående och initiativtagande arbetssätt med hög ansvarskänsla. Du kan snabbt ta till dig ny kunskap och är serviceinriktad.

 

Vid anställningen kommer vi lägga stor vikt vid personliga egenskaper.                        

Kontaktpersoner

För mer information om uppdraget kontakta Jonas
Hallbom, gruppchef Gränspolisen grp1 Norrbotten, tfn: 010-568 37 48, e-post: jonas.hallbom@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet region Nord: Mathias Borin, ST region Nord: Mattias Keskitalo-Nilsson, Ingegerd Nilsson Ramm SACO-S region Nord, Ehrenfried Jäschke SEKO Polisen, samtliga nås via Polisens växel 114 14

 

Övrig information

Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Omfattningen är heltid, arbetstiden är veckoplanerad arbetstid, 40 tim/v och arbetsorten är Boden. Tillträde enligt överenskommelse. 

Vill du arbeta vid en arbetsplats som erbjuder dig samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter där du genom att påverka och bidra till polisens uppdrag, kan göra skillnad. Genom högt engagemang, tillgänglighet och effektivitet strävar vi efter att erbjuda en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet, lärande och utveckling genom att tillvarata alla medarbetares engagemang och kompetens. Som anställd i Sveriges största myndighet uppmuntras du till eget ansvarstagande och personlig utveckling. 

 Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Myndigheten tillämpar individuell lönesättning.

  

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen