Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

IT-forensiker till Forensiska sektionen, Eskilstuna och Jönköping

Organisation

Polisregion Öst

Län

Jönköpings län, Södermanlands län

Utlyst

11 september 2018

Ansök senast

15 oktober 2018

Referensnummer

A324.394/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Öst består av Södermanland, Östergötland och Jönköpings län. Cirka 2000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 35 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i tre polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelsesektion och ett regionkansli. Huvudort för regionen är Linköping.

Den regionala utredningsenheten ansvarar tillsammans med polisområdena för regionens utredningsverksamhet. Vid den regionala utredningsenheten utreds bl.a. miljö- och arbetsmiljöbrott, vissa IT-brott, bedrägeriärenden samt grov organiserad brottslighet som är gränsöverskridande. Vid den regionala utredningsenheten organiseras delgivningssektionen, regionens brottsamordningsfunktion, aktionsgrupper samt brottsoffer- och personsäkerhetsarbete, regional spaningsverksamhet, forensisk verksamhet och teknikspaning.

Utredningsenheten har en stödjande funktion gentemot polisområdena och de regionala enheterna och har som sitt huvudsakliga uppdrag att bekämpa den grova och organiserade samt systemhotande brottsligheten. I den it-forensiska gruppen utförs bevissäkring av beslagtagna datorer och mobiltelefoner. Gruppens verksamhet på flera orter i regionen.

Forensiska sektionens dryga 75 medarbetare är fördelade på fyra forensiska grupper och två IT-forensiska grupper. De båda IT-forensiska grupperna kommer att består av 17st IT-Forensiker som leds av två Gruppchefer. IT-Forensiker finns placerade i Eskilstuna, Nyköping, Norrköping, Linköping och Jönköping.

Region Öst har ett nationellt åtagande att etablera ett regionalt IT-brottscentrum (RC3) där flera olika expertområden inom IT-relaterad brottslighet skall ingå. RC3 Öst kommer att bestå av de två IT-forensiska grupperna samt utredningsgruppen ISÖB/KCB som hanterar utredning gällande internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn och komplex cyberbrottslighet.

Vi söker nu medarbetare till forensiska grupperna i Eskilstuna och Jönköping. Eftersom vi eftersträvar en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den tjänsten.

Vänligen ange i din ansökan vilken placeringsort du önskar.

Arbetsbeskrivning

En IT-Forensiker arbetsuppgifter är bl.a. att biträda utredningsverksamheten med säkring, bearbetning och presentation av digital bevisning. Funktionen innebär att i huvudsak ha fokus på IT-forensiska undersökningar av datorer men även ha som bredduppgift att arbeta med mobilforensiska undersökningar, IT- undersökningar i nätverksmiljö samt biträda vid husrannsakningar där IT kan vara inblandat.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

Mycket goda IT-kunskaper genom relevant utbildning inom IT-Forensik eller som har motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt

Mycket goda IT-kunskaper, gällnade vanligt förekommande hårdvara, operativsystem och nätverk

Goda kunskaper i engelska

Körkortbehörighet för personbil, B

Meriter:

Tidigare erfarenhet av arbete i polisiär organisation

Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter

Tidigare utredningserfarenhet

Dokumenterad erfarenhet av arbete med IT-forensiska verktyg

Ytterligare språkkunskaper

Etablerade kontaktnät inom IT

Erfarenhet av programmeringsspråk såsom t.ex. Python

Goda kunskaper gällande nätverk   

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på förmåga att kunna samordna, strukturera och ha bra kommunikationsförmåga. Dessutom krävs det att man har god samarbetsförmåga med hög integritet och professionellt förhållningssätt. Arbete kräver även att du har god analysförmåga och kan se sammanhang samt att prioritera och se det västenliga. Vi ser även att du har stort intresse och ser utmaningen i att följa IT-utvecklingen i samhället.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetstest kommer att tillämpas i rekryteringsprocessen.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta Jonas Andrén, Gruppchef, tfn 010-56 65054 eller Mikael Lilja, chef för Forensiska sektionen, tfn 010-56 65 794.

Fackliga företrädare

Saco och ST nås via Polisens växel 114 14.

Seko Polisen: Jan Tuvesson 0761-349310 Jan.Tuvesson@polisen.se

Polisförbundet: Sven Hurtig Kriminalinspektör/IT-forensiker Forensiska sektionen Telefon: 010-56 655 50 

Övrig information

Anställningen

Arbetsort: Eskilstuna samt Jönköping

Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande provanställning om 6 mån

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid (flextid tillämpas)

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 15 oktober 2018. Skicka ansökan via e-post till jobb.ost@polisen.se.  Märk med dnr A324.394/2018 i mailets ärendemening. Vänligen ange i din ansökan vilken placeringsort du önskar.

Vänligen uppge i samband med ansökan om du har skyddad identitet. Interna sökande och personer med skyddad identitet uppmanas att ansöka via sin interna e-post. Har du skyddad identitet och ansöker från extern e-post eller har andra uppgifter du bedömer olämpliga att e-posta, kontakta ansvarig HR-konsult Katarina Ek, 0730 675 574 alt katarina.ek@polisen.se. Det går även bra att skicka in din ansökan via post till: Polismyndigheten, HR-direkt, 205 90 Malmö.

Övrigt

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen