Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Jurist Växjö

Vi söker en Jurist till Växjö som vill bidra till att utveckla det juridiska stödet till regionen och företräda hela Polismyndigheten både externt och internt, samt arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Organisation

Rättsavdelningen

Län

Kronobergs län

Utlyst

03 september 2018

Ansök senast

28 september 2018

Referensnummer

C21598/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndighetens rättsavdelning består av ca 700 medarbetare som ansvarar för ett flertal viktiga funktioner i Polismyndigheten. Allt ifrån att ge rättslig styrning och stöd till hela Polismyndigheten, handlägga skadestånds- och förvaltningsärenden, ansvara för Polismyndighetens författningssamling och andra styrdokument till att samordna och hantera ärenden om utlämnade av allmänna handlingar, informationsförvaltning och ansvara för personuppgiftsbehandling. Den breda variationen av arbetsuppgifter gör rättsavdelningen till en spännande och attraktiv arbetsplats.

Arbetsbeskrivning

Som jurist vid rättstillämpning vid Rättsenhet Syd ska du: 
• Bidra till att utveckla det juridiska stödet till regionen. 
• Företräda hela Polismyndigheten både externt och internt, och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten. 

Verksamhetsområdet rättstillämpning är mycket varierande och ansvarar bland annat för att ge rättsligt stöd till den operativa kärnverksamheten i regionen genom exempelvis rättsutredningar, utbildningar, rådgivning och stabsarbete. Juristerna beslutar vidare i förvaltningsrättsliga ärenden, skadeståndsärenden och fattar myndighetsbeslut vid begäran om att få ut allmän handling. Andra arbetsuppgifter är processföring i domstol och att bevaka och informera om nya lagar och avgöranden. Som jurist hos oss arbetar du såväl självständigt som i team.

Kvalifikationer

Skallkrav

  • Juris kandidat- eller juristexamen
  • Minst 3 års erfarenhet av självständigt juridiskt arbete varav minst 2 års erfarenhet inom domstol, myndighet eller liknande.
  • Mycket goda kunskaper i Svenska i tal och skrift

Meriterande

  • Fullgjord tingstjänstgöring
  • Erfarenhet av att hålla utbildningar

PERSONLIGA EGENSKAPER

Vi söker dig som är utåtriktad, lösningsfokuserad, säker och snabb. Du har en stor känsla för kvalitet och service. Du är självgående, har förmågan att arbeta med olika processer parallellt och har inga problem att anpassa dig när situationen kräver det. Din kommunikations förmåga är väl utvecklad i tal och skrift. Du trivs att arbeta i både grupp och självständigt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Cecilia Lindström-Johnsson, Gruppchef 0708-214540

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

Övrig information

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning

Arbetsort: Växjö

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid, flextid

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, varför säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen kommer att genomföras inför anställningen.

Ansökan

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd hör vi dig till HR-konsult sara.fjellstrom@polisen.se 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan innan 28 september! 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen