Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Handläggare ekonomi till Polisens administrativa center (PAC) i Linköping

Organisation

Ekonomiavdelningen

Län

Östergötlands län

Utlyst

11 september 2018

Ansök senast

25 september 2018

Referensnummer

C21681/2018

Arbetsplatsbeskrivning

PAC Ekonomi är en sektion inom Ekonomiavdelningen. PAC är placerat i Linköping och ansvarar för hela Polisens ekonomiadministration(EA), i Linköping finns även Polisens Personaladministration (PA).

Inom EA hanteras redovisning/ekonomiadministration, upprättande av Polismyndighetens hel- och delårsbokslut samt Polisens ekonomihandbok.

Redovisningsgruppen består av 10 personer samt en gruppchef.

Arbetsbeskrivning

Som ekonomihandläggare arbetar du med redovisning i affärssystemet Agresso, vilket omfattar hantering och bokföring av omföringar, leverantörsbetalningar och kundinbetalningar. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att utgå från redovisningsgruppen och består av:  

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 

  • löpande redovisning
  • kontroll av betalfil
  • månadsavstämningar m.m. 

Du kan också få tillse att redovisningsunderlag levereras i tid och håller överenskommen kvalitet, göra stickprovskontroller och svara på frågor från verksamheten.

Kvalifikationer

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
• gymnasieexamen med inriktning ekonomi eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• några års erfarenhet av redovisning
• erfarenhet av arbete i ekonomisystem
• god vana av att arbeta i Microsoft Office
• god förmåga att uttrycka sig i tal- och skrift

Meriterande
Det är meriterande om du har:
• erfarenhet av statlig redovisning
• erfarenhet av ekonomisystemet Agresso

Personliga egenskaper
Arbetet kräver att du har en god förmåga att analysera och lösa problem samt är strukturerad och noggrann. Då arbetet tidvis kan innebära en högre arbetsbelastning bör du även vara stresstålig. Du drivs av att samarbeta och kommunicera samt ge ett positivt kundbemötande. Du är flexibel och har en hög känsla för service.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Irene Näsman, Tfn 010- 5635140.

 

Fackliga företrädare

Kent Svärd/SACO, tfn 010-56 34 21
Sofia Ask/Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz/Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden/SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

Övrig information

Anställningen:
Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Flextid tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Ansökan:
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult, marie-s.nilsson@polisen.se

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen