Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polismyndigheten söker Planerare till Polisområde Storgöteborg, Region Väst

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra götalands län

Utlyst

14 september 2018

Ansök senast

05 oktober 2018

Referensnummer

C21853/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polisområde Storgöteborg söker nu en planerare med inriktning personalplanering för anställning.

Polisregion Väst
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 4 600 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten. 

Polisområde Storgöteborg

Polisområde Storgöteborg omfattar sju kommuner och är organiserat i fem lokalpolisområden; Göteborg city, Kungälv/Ale, Hisingen, Nordost och Göteborg syd. Utredningsverksamheten på polisområdesnivå organiseras i två utredningsjourer och tre utredningssektioner. På polisområdesnivå finns ett områdeskansli. Polisområdet har ca 1400 medarbetare. 

Vi söker nu dig som vill arbeta som personalplanerare med placering vid Polisområde Storgöteborgs kansli. Du kommer att arbeta med planering och schemaläggning för två utredningsjourer och tre utredningssektioner.

Arbetsbeskrivning

I uppdraget som planerare ingår bland annat att: 

-          Planera för att få ihop minimistyrka och grundbemanning

-          Ta ut medarbetare för övertidstjänstgöring och förskjuta personal

-          Bemanna personal vid akuta eller i förväg kända särskilda händelser

-          Sammanställa semesterplan

-          Bemanna personal på kurser

-          Hantera sjukintyg

-          Granska lönepåverkande händelser i Palasso

Kvalifikationer

Krav:

-          Erfarenhet av personaladministration och personalplanering i större organisationer eller motsvarande erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete 

-          Arbetslivserfarenhet av att ha jobbat omfattande i Office-paketet, främst Excel

-          Förmåga att kunna uttrycka sig mycket väl i svenska i tal och skrift

 

Meriterande:

-          Organisationskunskap och verksamhetserfarenhet från arbete inom Polismyndigheten 

-          Erfarenhet av arbete med de regelverk som omfattar tjänstgöringstider och olika ledigheter så som arbetstidsavtalet (ASA), semesterlagen, föräldraledighetslagen, villkorsavtalet m.fl. 

-          Kunskaper/erfarenheter i Polisens personaladministrativa system, COPS och Palasso 

 

Personliga egenskaper:

Du har stor förmåga till helhetssyn; det vill säga förmåga att förstå hur olika delar av en verksamhet är integrerade med varandra. Du har ett utpräglat ordningssinne och god förmåga att arbeta strukturerat både i grupp och självständigt samtidigt som du lägger vikt vid flexibilitet i ditt arbete. Du är socialt kompetent och har förmåga att nätverka och samverka, då du i rollen som planerare fungerar som en knutpunkt mellan personal och andra funktioner. Du arbetar med stort engagemang och problemlösningsfokus och har förmågan att arbeta proaktivt och fånga upp möjligheter till effektivisering och förbättring av arbetet. Du har även god förmåga att prioritera och hantera stressiga situationer, då det periodvis är hög arbetsbelastning. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Kontaktpersoner

Information om uppdraget: Mattias Linzie, Gruppchef Kansligrupp 2. Nås via polisens växel: 114 14

Information om rekryteringsprocessen: Ansvarig HR-konsult Linnéa Axelsson, linnea.axelsson@polisen.se

Fackliga företrädare

SEKO Polisen, ST inom Polisen, Polisförbundet region Väst och SACO-S,
nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning som Handläggare med funktion som Planerare. 6 månaders provanställning kommer att tillämpas om du inte redan är anställd inom polismyndigheten.
Arbetsort: Göteborg
Arbetstid: Dagtid med flex
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan:
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig
att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen