Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polismyndigheten söker Vapenhandläggare till Rättsavdelningen, Rättsenhet Väst

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra götalands län

Utlyst

10 oktober 2018

Ansök senast

31 oktober 2018

Referensnummer

C22426/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten består av sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Rättsavdelningen har ca 700 anställda. Avdelningen består av en enhet för rättslig styrning och stöd, en enhet för förvaltningsrätt och en enhet för informationsförvaltning samt sju regionalt placerade rättsenheter och ett kansli.

Den regionalt placerade Rättsenheten i Väst har ca 120 anställda och är indelad i tre verksamhetsområden: rättstillämpning, förvaltningsrätt och informationsförvaltning.

Vi söker nu dig som vill arbeta som vapenhandläggare i en av förvaltningsrättsgrupperna i region Väst, med placering i Göteborg.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att handlägga ärenden enligt vapenlagen (1996:67), vapenförordningen (1996:70) m.fl. författningar och föreskrifter. Ärendena handläggs i ett digitalt ärendehanteringssystem, vilket bl.a. innebär arbete med registerkontroller, lämplighetsbedömningar, att upprätta kommunikationsskrivelser och beslut. Vid behov kan du även komma att tas i anspråk till andra arbetsuppgifter på enheten.

När tillräcklig kompetens och erfarenhet uppnåtts kan du tilldelas delegation att fatta självständiga myndighetsbeslut. Arbetet innebär mycket kontakt med allmänheten och andra myndigheter.

Kvalifikationer

 Vi söker dig som har:

 • Minst ett års sammanhängande erfarenhet av självständigt handläggningsarbete. Erfarenheten skall vara i närtid, max tre år tillbaka i tiden.

 • Eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget, exempelvis inom statsvetenskap, förvaltningsrätt, juridik, rättsvetenskap. Alternativt annan utbildning i kombination med längre erfarenhet inom området som arbetsgivaren anser likvärdig ovanstående.

 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

 • Goda engelskakunskaper i tal och skrift. 

 • God datorvana och erfarenhet av att ha arbetat i IT-baserade dokument- och ärendehanteringssystem.

 

Det är meriterande om du har:

 •  Erfarenhet av att som myndighetsperson bemöta allmänheten. 

 • Arbetat med handläggning och/eller utredning inom offentlig verksamhet.
   
 • Hanterat vapenärenden eller har annan kunskap om vapen som kan bedömas relevant för tjänsten.
   
 • Tidigare erfarenhet av att läsa och tolka lagtext och förordningar som en del av arbetet.

  

Vi söker dig som är intresserad av utredningsarbete. Du behöver kunna hantera stora informationsmängder, samt ha förmåga att självständigt söka och ta till dig information som är relevant för ditt yrkesutövande.

Arbetet ställer krav på att du kan planera och organisera ditt arbete. Det är viktigt att du kan samarbeta och kommunicera med andra, har en positiv grundinställning och att du bidrar till ett bra arbetsklimat. Du måste vara pålitlig, flexibel och kunna ta egna initiativ, samt i perioder tåla en högre arbetsbelastning.

 Som myndighetsperson förväntas du ha integritet och kunna stå för fattade beslut, samt ha förmåga att kunna förmedla dessa på ett tydligt och professionellt sätt i mötet med allmänheten. Det ska vara självklart för dig att ge en god service och du delar Polisens värdegrund.

 Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Therese Magnusson, gruppchef.

Information om rekryteringsprocessen: Nathalie Ahlbin, HR-konsult.

Samtliga nås via Polisens växel 114 14.

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner: SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO.

Samtliga nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningen

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
 • Arbetsort: Göteborg.
 • Arbetstid: Flextid.
 • Tillträde: Enligt överenskommelse.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter.

Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot att ta del av din ansökan senast den 31 oktober 2018!

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen