Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Registrator/arkivhandläggare

Vi söker registrator/arkivhandläggare som vill arbeta för gruppen Informationsförvaltning. Det geografiska ansvarsområdet omfattar de fyra nordligaste länen.

Organisation

Rättsavdelningen

Län

Västerbottens län

Utlyst

10 september 2018

Ansök senast

28 september 2018

Referensnummer

A454.717/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Rättsavdelningen är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Avdelningen är organiserad i tre processenheter (rättsligt styrning och stöd, förvaltningsrätt och informationsförvaltning) samt sju regionala rättsenheter och ett kansli.

Vid rättsenhet Nord arbetar för närvarande sammanlagt sex grupper inom områdena rättstillämpning, förvaltningsrätt och informationsförvaltning. Vi söker registrator/arkivhandläggare som vill arbeta för gruppen Informationsförvaltning. Det geografiska ansvarsområdet omfattar de fyra nordligaste länen. Placering kommer att vara Umeå och resor krävs för att träffa en del av gruppens medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifter

Som registrator/arkivhandläggare är du ett viktigt verksamhetsstöd i Polismyndighetens hantering av allmänna handlingar och mellan- och centralarkiv

 • Du ansvarar för att upprätthålla en effektiv och rättssäker diarieföring och är van vid digital dokument- och ärendehantering.
 • bedöma och hantera allmänna handlingar i enlighet med regelverket och interna bestämmelser
 • delta i postöppning, fördela inkommande post och e-post, diarieföra handlingar
 • göra sökningar och plockar fram ärenden till medarbetare inom Polismyndigheten och till allmänheten, försäkringsbolag, andra myndigheter, massmedia m.fl.
 • göra sekretessbedömningar
 • tillsammans med övriga medarbetare ständigt förbättra diarieföringen av allmänna handlingar
 • informerar och utbildar medarbetare i diarieföring i allmänna diariet
 • sköta interna lån av handlingar av akter
 • in- och utsortering av handlingar, genomföra gallring, delta i ordnande och förtecknande.
 • tar emot leveranser
 • även andra arbetsuppgifter kopplade till våra arkiv kan förekomma
 • i övrigt förekommande arbetsuppgifter inom rättsenheten

Kvalifikationer

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 

 • gymnasieexamen 
 • goda kunskaper i Officepaketet
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • erfarenhet av registrators och/eller arkivarbete

 

Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av registrators- och arkivarbete i offentlig förvaltning
 • erfarenhet av digital dokument- och ärendehantering
 • kunskaper om de bestämmelser som reglerar verksamhetsområdet såsom Offentlighets- och sekretesslagen, Tryckfrihetsförordningen, Förvaltningslagen och Arkivlagen
 • erfarenhet av sekretessprövning och utlämnande av allmänna handlingar.

Personliga egenskaper

Rollen som registrator/arkivhandläggare ställer krav på att du har en utpräglad förmåga att snabbt kunna växla i ditt arbetstempo och dina arbetsuppgifter.

Vi söker dig som har ett eget driv utifrån givna ramar. Du är strukturerad, noggrann och ordningsam samt kan arbeta snabbt med bibehållen kvalitét. Du trivs med att arbeta både självständigt såväl som i grupp. Vidare ser vi att du är serviceinriktad, ansvarstagande och positiv. 

Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten. 

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta Susanne Bäcklund, 010-568 18 86

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för SACO-S, Kent Svärd tfn 010-56 34 211; Polisförbundet, Sofia Ask, tfn 010-563 87 10; Fackförbundet ST, Johan Gertz, tfn 010-567 70 92; SEKO Polisen, Karna Tillheden tfn 010-561 66 27

Övrig information

Anställningen

–        tillsvidareanställning med provanställning 6 månader

–        Placeringsort Umeå

–        Dagtid, flextid tillämpas

–        Tillträde enligt överenskommelse

 

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev (inga betyg eller intyg). Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Ansökan skickas till jobb.na@polisen.se  eller till adressen: Polismyndigheten, registratorskontoret, Box 12256, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med ref. nr. A454.717/2018 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömmer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost. 

Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Varmt välkommen med din ansökan senast den 28 september 2018!

Polismyndigheten 
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

 


 

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen