Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polismyndigheten söker Tekniker till Teknikspaningsgrupp 2 Region Nord

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Organisation

Polisregion Nord

Län

Västerbottens län

Utlyst

04 september 2018

Ansök senast

02 oktober 2018

Referensnummer

A446.895/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Jämtland, Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland. Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen.

Teknikspaning inklusive hemlig teleavlyssning organiseras under regionens utredningsenhet.

Nu söker vi tekniker till teknikspaningsgruppen med placering i Umeå.

Arbetsbeskrivning

Hemliga tvångsmedel är en metod i all utrednings- och underrättelseverksamhet. Metoden innebär ett stort intrång i den enskildes integritet varför det är av särskild vikt att dessa tvångsmedel hanteras på ett rättsenligt och rättsäkert sätt.

Som tekniker på teknikspaningsgruppen kommer du i huvudsak arbeta med inhämtning och bearbetning av hemliga tvångsmedel, främst från hemlig telefonavlyssning. Arbetet är av kvalificerad art och många gånger inriktat mot grov brottslighet där hemliga tvångsmedel är ett av redskapen i spaning- och utredningsarbetet.

Arbetsuppgifterna innebär bland annat efterbearbetning av inhämtat material och minutoperativt biträde till den yttre spaningsverksamheten.

Kvalifikationer

 • Du är polis enligt polisförordningen eller civil med relevant arbetslivserfarenhet.
 • Körkort B
 • Har ett par års arbetslivserfarenhet
 • Har kunskap om och känner dig bekväm med digitala system och är van att använda datorn som arbetsverktyg.
 • Har gymnasieexamen eller motsvarande.
 • Behärskar svenska språket väl muntligt, skriftlig och när det gäller förståelse.
 • Behärskar engelska i tal och skrift.

 

 

Meriterande

 • Datavana i polisiära system.
 • Utredningsvana/underrättelsearbete
 • Språkkunskaper utöver svenska och engelska.
 • Erfarenhet från spaningsverksamhet.
 • Erfarenhet från annan brottsbekämpande myndighet.
 • Erfarenhet från arbete med öppen informationsinhämtning.

 

 

 

Personliga egenskaper

 • Arbetet kan många gånger vara tålamodsprövande vilket kräver att du är uthållig och har förmåga att se på uppdragen långsiktigt.
 • Har en hög analytisk förmåga.
 • Har en hög simultankapacitet.
 • Stresstålig med en förmåga att prioritera arbetsuppgifter.

 

 

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Välkommen att kontakta Pär Pfeifer, Gruppchef för Teknikspaningsgrupp 2, mobilnummer: 070-689 52 44.

Fackliga företrädare

Polisförbundet, SACO, ST, SEKO Polisens företrädare. Samtliga nås via Polisens växel 114 14. Besök gärna Polisens webbplats www.polisen.se.

 

Övrig information

Tillsvidareanställning/-placering med 6 månaders provanställning i funktion som tekniker. Arbetsorten är Umeå, arbetstiden är veckoplanerad och tillträde sker enligt överenskommelse.

Vill du arbeta vid en arbetsplats som erbjuder dig samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter där du genom att påverka och bidra till polisens uppdrag, kan göra skillnad. Genom högt engagemang, tillgänglighet och effektivitet strävar vi efter att erbjuda en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet, lärande och utveckling genom att tillvarata alla medarbetares engagemang och kompetens. Som anställd i Sveriges största myndighet uppmuntras du till eget ansvarstagande och personlig utveckling. 

 Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Myndigheten tillämpar individuell lönesättning.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen