Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Teknikspecialist till it-avdelningen

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

12 september 2018

Ansök senast

20 september 2018

Referensnummer

C21807/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har cirka 800 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare. Enheten för it-säkerhet har ett nationellt processansvar för myndighetens it- och informationssäkerhet samt signalskydd. Enheten ansvarar bland annat för;

 • process- och funktionsansvar för identitets- och åtkomsthantering
 • att utreda säkerhetsincidenter och säkerhetsbrister
 • beslut kring säkerhetsövervakning

Enheten arbetar även med att kontinuerligt ge stöd till utveckling och förvaltning, samt bedriver ett aktivt arbete med att genomföra säkerhetstester, granskningar samt uppföljningar av polisens it- och informationssäkerhet.

Arbetsbeskrivning

Enheten för it-säkerhet och brandsväggsgruppen söker en teknikspecialist. I rollen kommer du att arbeta med drift och utveckling av polisens nätsäkerhetsinfrastruktur, att säkerställa att miljön kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet och säkerhet. Utöver daglig drift, omfattar tjänsten ett aktivt deltagande i moderniserings- och utvecklingsinitiativ inom och i närliggande kompetensområden. Vidare kommer du medverka i uppdrag inom it-avdelningen för att skapa virtualiserade och automatiserade nätverksmiljöer.

Du kommer att ingå i ett team på cirka 10 personer och vi tror att du har ett stort intresse för it- och informationssäkerhet och vill utvecklas ytterligare inom området. Det är önskvärt att du har arbetat med it-säkerhet tidigare, men det är inget krav. Som teknikspecialist i brandväggsgruppen förväntas du även ha hög säkerhetsmedvetenhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 

 • utbildning inom systemvetenskap med inriktning inom it-säkerhet, och/eller att du är civilingenjör/högskoleingenjör inom it-området 
 • grundläggande kunskaper inom it- och informationssäkerhet 
 • grundläggande kunskap inom protokoll, designlösningar samt nätverksarkitektur

Du måste ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • automatiseringsverktyg, exempelvis Ansible
 • brandväggar och/eller lastbalanserare
 • att driva egna utvecklingsuppdrag, samt erfarenhet av medverka i utvecklingsuppdrag som omfattar flera parallella teknikområden
 • polisens it-miljö sedan tidigare, exempelvis genom konsultuppdrag, praktik eller examensarbete

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har mycket god analytisk förmåga, samt förmåga att kunna uttrycka dig på ett pedagogiskt sätt. Vi tror vidare att du är en självgående lagspelare med hög servicekänsla och målmedvetenhet med leveransen i fokus. Vi ser därtill att du har; 

 • god förmåga att prioritera, givet ett stundtals högt tempo
 • god förmåga att kommunicera obehindrat med olika grenar av verksamheten, samt andra tekniska specialister

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta T.f gruppchef Birgitta Åhnberg, tfn 072-2129129

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen 

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet.  Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.  

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. 
Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg). Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är även en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med hr.support@polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan senast den 20 september 2018!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen