Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Tillgångsutredare med placering i Uppsala

Organisation

Polisregion Mitt

Län

Uppsala län

Utlyst

12 september 2018

Ansök senast

28 september 2018

Referensnummer

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Mitt består av tre polisområden; Po Gävleborg, Po Uppsala och Po Västmanland, varav varje polisområde har en egen utredningssektion. Regionen täcker de geografiska områdena Hälsingland, Gästrikland, Uppland och Västmanland. Utöver polisområdena innefattar Region Mitt även tre enheter som verkar över hela regionen; operativa enheten, utredningsenheten och underrättelsesektionen, samt ett regionpoliskansli. Totalt arbetar ca 2000 medarbetare inom regionen.

Vill du arbeta vid en arbetsplats som erbjuder dig samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter där du genom att påverka och bidra till polisens uppdrag verkligen kan göra skillnad. Genom högt engagemang, tillgänglighet och effektivitet strävar vi efter att erbjuda en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet, lärande och utveckling genom att tillvarata alla medarbetares engagemang och kompetens. Som anställd i Sveriges största myndighet uppmuntras du till eget ansvarstagande och personlig utveckling.

Vi söker nu en tillgångsutredare till Bedrägeribrott, utredningssektionen, Polisområde Uppsala.

Arbetsbeskrivning

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Genomföra tillgångsutredningar inom ramen för förundersökningar i nära samarbete med andra utredare och förundersökningsledare.
 • Självständigt utreda och kartlägga individers inkomster, tillgångar och skulder, i syfte att säkra pengar för skadestånd och för förverkande av brottsvinster.
 • Inhämta, bearbeta och analysera uppgifter från banker, finansinstitut, och bereda förhörsunderlag.
 • Föredra din analys för förundersökningsledare/åklagare, och lämna rekommendationer till beslut och vidare åtgärder.
 • Delta i tillslagsplaneringar och husrannsakningar för att spåra och säkra tillgångar
 • Utreda penningtvättsbrott, inklusive förhör med misstänkta.

Arbetet kan innebära hantering av stora informationsmängder.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Akademisk utbildning inom ekonomi eller annan kompetens som
 • arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Erfarenhet av utredningsarbete
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Goda datakunskaper, mycket goda kunskaper i Excel
 • Kunskaper i informationsinhämtning på Internet

Meriterande

 • Det är meriterande om du har:
 • Erfarenhet av tillgångsutredningar eller erfarenhet av andra finansiella/ekonomiska utredningar
 • Erfarenhet av databashantering inom de program som polisen använder i tillgångsutredningar
 • Specialistkunskaper alternativt utbildning inom IT
 • Erfarenhet av redovisning
 • Erfarenhet av att ha arbetat med utredningar i statlig myndighet

Personliga egenskaper

Vi ser gärna att du är nyfiken, uthållig, flexibel och kommunikativ. Du är presigelös, en trygg och stabil person med gott omdöme. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är analytisk och noggrann och har förmåga att driva utredningar effektivt, självständigt och i nära samarbete med kollegor och andra parter. Dessutom krävs prioriteringsförmåga, att kunna hantera uppdrag med kort framförhållning, under tidspress och parallellt med andra uppdrag. Det är också viktigt att du har ett rätts- och säkerhetsmedvetanade.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Kontaktpersoner

Mer information om uppdraget lämnas av Russell Morley, Gruppchef Bedrägeri PO Uppsala vid Polismyndigheten, tfn: 010-56 76 998, e-post: russell.morley@polisen.se

Fackliga företrädare

Facklig information vv ring polisens växel 114 14.

 

Övrig information

Övrigt

 • Arbetsort: UppsalaArbetstid:
 • Heltid
 • Tillträde snarast enligt överenskommelse.
 • Anställningen kräver svenskt medborgarskap
 • Myndigheten tillämpar provanställning på 6 månader.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen. Vi eftersträvar en jämnare könsfördelning och ökad mångfald på arbetsplatsen, och välkomnar sökande med olika etnisk bakgrund.

Ansökan
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Genom din ansökan innehållande CV och personligt brev samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut. Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult Camilla Toft Grahn på 0730-742 556.

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se 

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen