Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Utredare till Linköping, Ekobrottskansliet, Nationella operativa avdelningen

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Östergötlands län

Utlyst

24 september 2018

Ansök senast

29 oktober 2018

Referensnummer

153/18

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningen består av; en operativ enhet, en utredningsenhet, en underrättelseenhet, en internationell enhet, en beredningsenhet, en kontaktenhet, ett kansli samt ekobrottskansliet.

Ekobrottsmyndigheten är en specialistmyndighet som arbetar med ekobrottsbekämpning från underrättelseuppslag till förhandling i domstol. Myndigheten är en åklagarmyndighet där åklagare, poliser, ekorevisorer och andra experter arbetar tillsammans i efter behov sammansatta större eller mindre utredningsteam.

Verksamheten leds gemensamt av åklagare och polis. Vid myndigheten finns även Polisoperativa enheter som bedriver underrättelseverksamhet och kvalificerat utredningsstöd i form av spaningsverksamhet och IT-forensisk verksamhet. Utvecklingsarbetet vid EBM sätter medarbetarnas kompetens och kunskap i centrum.

De poliser som arbetar på uppdrag av Ekobrottsmyndigheten är placerade vid Ekobrottskansliet, Nationella Operativa avdelningen.

Arbetsbeskrivning

Som utredare vid Ekobrottsmyndigheten arbetar du tillsammans med myndighetens andra yrkesgrupper. Samverkan med Polismyndigheten, bl.a. vid särskilda insatser mot grov organiserad brottslighet, är vanligt förekommande. Myndigheten har även ett nära samarbete med Skatteverket, konkursförvaltare och en regelbunden samverkan med utländsk polis. Tjänsten är delvis operativ. Arbetet medför inrikesresor med övernattning. Resor utomlands kan också förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är polis enligt polisförordningen och har:
• Erfarenhet av utredningsarbete
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
• Goda kunskaper i de program som ingår i Office paketet

Meriterande
Det är meriterande om du har:
• Kunskaper i ekonomi, skatterätt eller erfarenhet av kartläggning av fysiska eller juridiska personers ekonomiska och finansiella förehavanden
• Erfarenhet av att ha strukturerat, analyserat och sammanställt stora informationsmängder
• Erfarenhet som förhörsledare
• Erfarenhet som samordnare eller projektledare av större ärenden
• Erfarenhet av straffprocessuella tvångsmedel
• Erfarenhet av extern samverkan med myndigheter och andra organisationer och andra yrkesgrupper
• Erfarenhet av förundersökningsprocessen och förundersökningsledning
• Erfarenhet av arbete mot grov organiserad brottslighet och gränsöverskridande brottslighet

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du både kan arbeta självständigt och i team. Eftersom tjänsten är delvis operativ är det viktigt att du har god fysik och är stresstålig.

Vi söker dig som är:
• Strukturerad och noggrann
• Analytisk
• Ansvarstagande

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta kommissarie Ulf Eriksson, 010-562 95 28.

 

Fackliga företrädare

Lokal facklig information lämnas av: Lars-Åke Edlund, tfn. 010-562 91 24.

Övrig information

Informationsmöte
Ekobrottsmyndigheten bjuder in till informationsmöte angående utannonserade polisiära tjänster som utredare vid NOA/Ekobrottskansliet. 

Tid: Tisdagen den 23 oktober kl 16:15
Plats: Ekobrottsmyndighetens lokaler, Brigadgatan 4, 3 tr, Linköping.

På mötet kommer poliser att informera om hur det är att arbeta som polis hos Ekobrottsmyndigheten samt vilka andra yrkesroller som arbetar vid Ekobrottsmyndigheten. Mötet beräknas ta cirka en timme.

Ekobrottsmyndigheten bjuder på smörgåstårta.

Anmäl dig senast den 19 oktober kl 09.00 till bjorn.norgren@polisen.se så vi kan beställa rätt mängd smörgåstårta.

Vid frågor, tveka inte att ringa eller maila Björn Norgren

Medtag polislegitimation.

Varmt välkomna!

Björn Norgren
Polisinspektör
010-56 29 855                  

 

Anställningen:
Anställningsform: Tillsvidareplacering samt Visstidsplacering om ca 12 mån.
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Förtroendearbetstid enligt lokalt kollektivavtal tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan:
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 29 okt 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.noa@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.
Märk din ansökan med ref. nr 153/18 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämpligt att lämna ut, ta kontakt med ansvarig HR-konsult, Markus Carlén.

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.
Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.
De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen