Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Utredare till Polisområde Östergötland med placering i Motala/Mjölby

Polisområde Östergötland söker nu poliser och civila utredare till Lokalpolisområde Motala.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Östergötlands län

Utlyst

13 september 2018

Ansök senast

27 september 2018

Referensnummer

C21772/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Öst består av Södermanland, Östergötland och Jönköpings län. Cirka 2000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 35 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i tre polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelsesektion och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Även nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten. 

Polisområde Östergötland omfattas av 13 kommuner och är organiserat i tre lokalpolisområden; Motala, Linköping och Norrköping. På lokalpolisområdet finns medarbetare för stöd/service, utrednings- och brottsförebyggande-/ingripandeverksamhet (BF/IGV), trafikverksamhet samt kommunpoliser. Vi söker nu polisiära och civila utredare till placeringsort Motala med Mjölby som alternativ om det är önskvärt hos sökande.

Arbetsbeskrivning

Som utredare i ett lokalpolisområde är du en viktig del av förundersökningsarbetet. I din roll som utredare kommer du att handlägga ärenden med stor variation. Arbetet innebär självständig handläggning och ansvar för olika typer av brottsutredningar inom de brottskategorier som handläggs av lokalpolisområdet under ledning av förundersökningsledare från polismyndigheten eller från åklagarmyndigheten.

 

I rollen som utredare ingår att kritiskt värdera information från flera källor, ta fram specifika fakta, vikta och avgöra betydelsen av varje enskild information, dra slutsatser, bedöma samband mellan ett antal variabler och sammanfatta uppgifter till en logisk helhet. Du kommer att arbeta enskilt men ändå tillhöra en grupp där du kan utbyta erfarenheter och diskutera arbetsuppgifter.

 

Civila utredare kommer efter utbildning och introduktion bland annat hålla förhör med målsägande, vittnen och misstänka. I arbetsuppgifterna ingår även andra utredningsåtgärder, bland annat att skriva beslagsprotokoll och begäran av olika tekniska undersökningar.

 

Arbetet innebär många interna och externa kontakter, till exempel med åklagare, juridiska ombud och socialtjänst. Vid behov genomförs utredningsåtgärder även utanför polishuset.

 

Vi erbjuder ett självständigt och utvecklande arbete där du möter kvalificerade arbetsuppgifter under stort mått av eget ansvar.

Kvalifikationer

 Vi söker dig som har:

  • Polisexamen alternativt akademisk examen inom beteendevetenskap, sociologi, juridik, kriminologi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • God erfarenhet av officepaketet som arbetsredskap.
  • Goda kunskaper i det svenska och engelska språket, både muntligt och skriftligt. 

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet från utredningsarbete
  • Erfarenhet av utredningsarbete inom offentlig verksamhet
  • Erfarenhet av att tolka och tillämpa lagar och regler
  • Erfarenhet och/eller utbildning av brottsutredningar och förhör/förhörsmetodik
  • Ytterligare språkkunskaper utöver engelska och nordiska språk kan vara meriterande.

Personliga egenskaper
En förutsättning för att klara arbetsuppgifterna är att du är analytisk och strukturerad. Arbetet ställer stora krav på självständighet samtidigt som du måste ha god samarbetsförmåga och fungera väl i grupp. Då arbetet innebär många kontaktytor såväl internt som externt förväntas du vara kommunikativ och ha god förmåga att skapa kontakt och dialog.

För att du ska trivas på arbetet måste du vara noggrann samt kunna hantera situationer som emellanåt är komplexa och pressade tidsmässigt. Det är även viktigt att du har ett tydligt rätts- och säkerhetsmedvetande och förmåga att sätta dig in i andras situation. Vi söker dig som är engagerad och bidrar med ett positivt förhållningssätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Kontaktpersoner

Marcus Ibrevik, Gruppchef Utredning, LPO Motala. Tel: 010-56 65563. marcus.ibrevik@polisen.se

Fackliga företrädare

Seko Polisen. Jan Tuvesson  Tel: 076-1349310   Mail: Jan.Tuvesson@polisen.se

Polisförbundet, LPO Motala. Björn Hoppe, Tel: 010-5665543  Mail: bjorn.hoppe@polisen.se

ST inom polisen, Sektion Östergötland. Andreas Ekblad Tel: 072-239 11 63 Mail:
andreas.ekblad@polisen.se

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Provanställning om sex månader kan komma att tillämpas.
Arbetsort: Motala/Mjölby
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev med utförlig beskrivning av din erfarenhet samt på vilket sätt du uppfyller våra kvalifikationer (krav) och eventuellt meriterande kunskaper och erfarenheter.

Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

 Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult, Karin Blückert, på 072-2297239.

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen