Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

LPO Eskilstuna söker Polis till Utredningsverksamheten Ungdom.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Södermanlands län

Utlyst

14 november 2018

Ansök senast

19 november 2018

Referensnummer

C22157/2018

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Öst består av Södermanland, Östergötland och Jönköpings län. Cirka 2000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 35 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i tre polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelsesektion och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Även nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

 

Inom PO Södermanland finns tre lokalpolisområden (Eskilstuna/Strängnäs, Nyköping och Katrineholm) med medarbetare som arbetar inom utredning, IGV samt Stöd och service. Inom utredning finns grupper som hanterar mängdbrott, trafikbrott samt ungdomsärenden. Inom IGV finns förutom ingripandeverksamhet även trafikverksamhet, ingripandespaning, områdespolis och regional insatsförmåga (NIK) i polisområdet.

Arbetsbeskrivning

Ungdomsgruppen hanterar främst lokalpolisområdets mängdbrottsutredningar där misstänkt är under 18 år. Vi ansvarar också för mängdbrottsärenden där målsäganden är under 18 år.

 

Som utredare är en huvuduppgift att hålla förhör med målsägande, vittnen och misstänkta. Ibland sker förhör på barnahus. I rollen som utredare ingår att kritiskt värdera information från flera källor, ta fram specifika fakta, vikta och utreda betydelsen av varje enskild information.

 

Du hanterar också annat relevant utredningsarbete som hör till våra förundersökningar utifrån de direktiv som lämnas. Du kommer att arbeta enskilt men ändå tillhöra en grupp där du kan utbyta erfarenheter och diskutera arbetsuppgifter.

 

Gruppen ansvarar för ärenden med frihetsberövade unga och det förekommer att du deltar i husrannsakningar och hämtningar.

 

Våra ärenden kan ledas både av polisiär förundersökningsledare och av åklagare.  


Då vårt utredningsarbete innebär arbete med barn och unga finns ofta behov av samverkan med socialtjänst, skola och vårdnadshavare.  Som exempel får du delta i SIG-arbete, Sociala Insatsgrupper.

 

Vi erbjuder

Utredningsarbetet här är självständigt och utvecklande och du får stort eget ansvar. Vi kan arbeta i team med fler utredare som gemensamt ansvarar för mer komplexa ärenden, en metod vi vill utveckla ytterligare. Vi tycker det är viktigt med fortbildning, metodutveckling och att medarbetarna kan påverka arbetsuppdraget. Vi har idag ett stort engagemang, bred erfarenhet och ett gott arbetsklimat.

 

Arbetstiden är företrädesvis dagtid, veckoplanering med flextid, men vi fullgör vissa jourpass varför uppdraget också innebär arbete på kvälls – och helgtid. Vi är också angelägna att du får upprätthålla en IGV-kompetens om du besitter sådan idag.

 

I polishuset finns också ett nytt gym med goda träningsmöjligheter och vi uppmuntrar till att använda sig av friskvårdsutbudet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Genomförd och godkänd polisutbildning.
  • Goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

  • Tidigare erfarenhet av utredningsarbete
  • Goda kunskaper i Durtvå och/eller andra relevanta system.
  • Barnförhörsutbildningen
  • Om du saknar barnförhörsutbildning är det meriterande om du har ett uttalat intresse av att tillgodogöra dig den framöver.
  • God erfarenhet av Officepaketet

Annan utbildning eller arbetslivserfarenhet som har anknytning till verksamhetsområdet är också meriterande.

 

Som person tror vi att du är nyfiken och har intresse av att utreda brott. Du har ett stort engagemang, god samarbetsförmåga och är initiativrik med ett eget driv. Noggrannhet och flexibilitet är också positiva egenskaper för en utredare. 

 

Du som söker till ungdomsgruppen har ett uttalat intresse för barn och ungdomar och är öppen för att genomgå vissa utbildningar inom detta område.

 

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Fackliga företrädare

Seko Polisen Jan Tuvesson 0761-349310 Jan.Tuvesson@polisen.se

 

Polisförbundet Region Öst, Bernth Mossberg. 0105668963,  bernth.mossberg@polisen.se

Övrig information

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 


Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter 


Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult, Karin Blückert, på 072-2297239 eller karin.bluckert@polisen.se 


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 


Varmt välkommen med din ansökan! 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen