Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Administratör till IT-avdelningens kansli

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

04 april 2019

Ansök senast

25 april 2019

Referensnummer

C26992/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 800 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare.

 

Arbetsbeskrivning

IT-avdelningens kansli tillhandahåller stöd och styrning inom områdena administration, ekonomi och uppföljning inklusive rapportering avseende IT-planen, IT-inköp, samt juridiskt stöd avseende IT-upphandlingar. Kansliet ansvarar även för expertkompetens inom polisdatalagen och tangerande rättsområden, därtill ingår beredskap- och kontinuitetsplanering även som en funktion.

IT-avdelningens kansli söker en administratör med fokus på HR-administration vars huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att ansvara för:
• Generell administration med fokus på HR för IT-avdelningen vilket innebär administration relaterat till rekryteringsprocessen, sekretessprövning, onboarding samt exit-processen
• Utsökningar och hantering av data i myndighetens HR-system
• Hantering av semesterlistor
• Sammanställa underlag inom olika områden för IT-avdelningens kansli
• Övriga administrativa uppgifter inom ramen för gruppens uppdrag

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Minst 2 års dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete, fördelaktigt inom området för HR/lön
• Minst gymnasieexamen
• Mycket god kommunikation i svenska, såväl tal som skrift
• Mycket god struktur och administrativ förmåga.
• Stor känsla för service
• Ett flexibelt och lösningsorienterat förhållningssätt

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av:
• Liknande tjänstgöring inom en statlig organisation
• Arbete inom en IT-organisation

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på struktur, flexibilitet och prestigelöshet. Som person är du självgående och kommunikativ med en stor känsla för service. Du ska ha förmåga att snabbt sätta dig in i olika sammanhang och se positivt på att samarbeta med olika typer av människor och grupper.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Linnea Sandberg
Chef Verksamhetsstöd
010-563 64 27

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16627

Övrig information

Övrigt
Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.
Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.


Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Ansökan,
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 25 april 2019. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Din ansökan är även en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med hr.support@polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen