Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Administratör, vikariat till HR Kompetens vid HR-avdelningen

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

HR-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

12 april 2019

Ansök senast

03 maj 2019

Referensnummer

C27248/2019

Arbetsplatsbeskrivning

HR-avdelningens främsta uppgift bli att tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer Polismyndighetens korta och långa mål.

Ansvaret omfattar områdena arbetsgivarutveckling, förhandling, arbetsmiljö, chef- och medarbetarskap samt kompetensutveckling inklusive Polismyndighetens utbildningsverksamhet som hanteras inom enheten HR Kompetens.

 

HR Kompetens har det övergripande ansvaret för kompetensutveckling i form av grundutbildning till polis samt fort- och vidareutbildning för polisanställda. Uppdraget sker i samverkan med regioner och avdelningar. Inom HR Kompetens finns också en sektion som har det övergripande ansvaret för planering samt styrningen och utvecklingen av Polismyndighetens kompetensutveckling. Sektionen för planering och styrning har specifikt ansvar för områden såsom frågor som rör grundutbildning till polis (inklusive antagningsprocessen till grundutbildningen), kursutveckling för fort- och vidareutbildning, frågor rörande pedagogik, nätbaserat lärande, polisens övningsverksamhet samt Polismyndighetens biblioteksverksamhet.

 

Arbetsbeskrivning

Inom denna roll får du möjlighet att arbeta inom många av de olika områden som HR Kompetens ansvarar för. Dina arbetsuppgifter består av samordning, stöd till enhetens ledning, administration som rör HR Kompetens ansvarsområden. Rollen är omväxlande med ett tidvis högt tempo.

 

Du kommer att hantera och fördela inkomna ärenden bland annat via enhetens funktionsbrevlåda, sköta diarieföring med tillhörande arkivering av handlingar, säkerställa beredning av underlag och ta fram och förvalta administrativa rutiner. Arbetsuppgifterna innefattar även beställningar, fakturor och inköp samt att planera möten. I rollen ingår kontakt med medarbetare och chefer, samt med representanter från andra myndigheter. Det är därför viktigt att du har förmåga att skapa förtroendefulla relationer och har ett reflekterande förhållningssätt med god förmåga att samarbeta.

 

Kvalifikationer

 

Detta är en möjlighet för dig som har:

·       avslutad gymnasial utbildning

·       erfarenhet av att ha arbetat i Word, Excel och PowerPoint

·       erfarenhet av att ge stöd till chefer

·       erfarenhet av att arbeta med liknande arbetsuppgifter

·       kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

 

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

·       erfarenhet av att ge stöd till chefer på strategisk nivå

·       erfarenhet av att arbeta med liknande arbetsuppgifter i offentlig verksamhet

 

Vi söker dig som har förmåga till helhetsperspektiv samt är noggrann och strukturerad. Du är lösningsinriktad och tar egna initiativ för att lösa de frågor som kommer upp. Det är viktigt att du kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra samt är prestigelös. Då det förkommer många kontakter, såväl internt som externt, har du en hög servicenivå och kan hantera snabba uppdrag.

 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och dina personliga egenskaper för denna funktion.

 

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chefer:

Anna Orhall, tfn: 070-593 13 73, eller Heelena Nilsson, tfn: 070-949 02 41.

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Emma Färlin på mail: emma.farlin@polisen.se

 

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:
Kent Svärd/SACO, tfn 010-563 42 11
Sofia Ask/Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz/Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92
Karna Tillheden/SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Anställningsform: Vikariat i minst ett år

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Administratör, HR-avdelningen, HR Kompetens.

 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 3 maj 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

 

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen