Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Ekonomichef till Region Bergslagen, placering i Örebro

Organisation

Ekonomiavdelningen

Län

Örebro län

Utlyst

16 april 2019

Ansök senast

02 maj 2019

Referensnummer

A191.550/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är en organisation i kraftig utveckling och tillväxt. Fram till 2024 ska verksamheten växa från 30 000 till 40 000 medarbetare. Vill du bidra i Polisens utveckling och bidra i det omfattande utvecklingsarbete som nu påbörjas? Då kan det här vara något för dig!

Ekonomiavdelningen spelar en viktig roll i Polismyndighetens utveckling genom sitt ansvarar för bl.a. myndighetens finansiella styrning, ekonomistödet till regioner och avdelningar, verksamhetsstyrning, inköps- och upphandlingsverksamhet, service, miljöledning, lokalförsörjning.  Vid ekonomiavdelningen finns ca 400 anställda.

Arbetsbeskrivning

Ekonomiavdelningen söker nu en ekonomichef till region Bergslagen. Region Bergslagen har ca 1 900 anställda och består av tre polisområden, Örebro, Värmland och Dalarna, tre regionala enheter samt ett regionalt kansli.  Som ekonomichef har du ett ansvar för att omsätta den nationella finansiella styrningen till regional och lokal nivå. Du ingår i polisregionens ledningsgrupp.

Ditt huvudsakliga uppdrag är att vara ett strategiskt, men också ett operativt stöd till regionledningen i arbetet med att ta fram förslag till beslut gällande budget och prognos, bistå med uppföljning och analys, av regionens ekonomi ur flera perspektiv som omfattar verksamhet, ekonomi och kompetens. Uppdraget innebär också att säkerställa att regionen har en korrekt och rättvisande ekonomisk redovisning. Du kommer att ha personalansvar för en grupp på fem medarbetare; fyra ekonomicontrollers och en administratör som är placerade i Örebro och Falun. Uppdraget kommer att innebära vissa resor både inom regionen och till Stockholm.

Som ekonomichef i region Bergslagen ingår du i ledningsgruppen för finansiell styrning där de nationella strategiska frågorna avseende finansiell styrning hanteras.

Som ekonomichef i region Bergslagen

ska du

 • ansvara för verksamhetens resultat
 • bidra till att utvecklingen av myndighetens finansiella styrning på strategisk nivå
 • ansvara och verka för en miljö som stimulerar till arbetsglädje, samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar
 • vara en företrädare för Polismyndigheten både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten
   

är du

 • verksamhetsansvarig – tillsammans och genom dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter
 • arbetsgivare – du tar ansvar för och tillämpar arbetsgivarpolitiken inom din sektion för verksamhetens bästa
 • ledare – utifrån uppdraget coachar, motiverar, stödjer och skapar du förutsättningar för dina medarbetare att nå sin fulla potential

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du

 • flera års erfarenhet av kvalificerat arbete med finansiell styrning inom offentlig sektor
 • flera års erfarenhet av att driva och leda i en komplex organisation tillsammans med andra chefer
 • erfarenhet av att leda och driva större förändrings- och utvecklingsarbete
 • ingått i ledningsgrupp
 • högskoleutbildning inom ekonomi
   

besitter du

 • god förmåga att kommunicera i tal och skrift
  analytisk förmåga
 • förmåga att skapa struktur i komplex verksamhet, dra relevanta slutsatser samt omsätta dessa till verksamhetsnytta
 • förmågan att sätta mål och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter
 • förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring
 • förmåga att tillvarata medarbetarnas potential i utveckling av verksamheten
 • förmåga att skapa ett gott samarbetsklimat både internt och externt

Se hela kravprofilen här.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.

Kontaktpersoner

Mer information om uppdraget lämnas av Caroline Viper, biträdande avdelningschef, 072 218 39 08. 

Information om rekryteringsprocessen lämnas av chefsrekryterare Gunnar Stenvall, telefon 010 564 37 53, e-post gunnar.stenvall@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet Göran Malmborg, 070 355 88 58
Saco-S Anna Owens, nås via polisens växel 11414, 
ST, Johan Gertz 070 6329426 
Seko, Karna Tillheden 073 249 04 22

Övrig information

Anställning

 • Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen i fyra år med möjlighet till förlängning.
 • Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
 • Placering i Örebro
   

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering  och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 2 maj 2019 via e-post till jobb.chef@polisen.se. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med referensnummer A191.550/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med referensnummer A191.550/2019 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen