Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Gränskontrollanter till Arlanda

Organisation

Län

Stockholms län, Uppsala län

Utlyst

11 april 2019

Ansök senast

29 april 2019

Referensnummer

A192.971/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Gränspolisenheten är en regional enhet vid polisregion Stockholm som består av ca 440 medarbetare och som inom hela polisregionen arbetar med gränskontroller, inre utlänningskontroller och verkställigheter av beslut om avvisning och utvisning. Enheten bedriver också spaning och utredning avseende människosmuggling, brott mot utlänningslagen och gränsöverskridande internationell grov organiserad brottslighet. Gränspolisenheten har det regionala ansvaret för internationella kontakter. 

Lokalpolisområde Arlanda har ansvar för gränskontroll och inre utlänningskontroll på Arlanda och Bromma flygplats samt ordning och säkerhet på Arlanda.

I gränskontrollverksamheten arbetar poliser, gränskontrollanter och utredare samt tekniker som utför dokumentundersökningar. Verksamheten bedrivs året om under dygnets alla timmar. 

 

Arbetsbeskrivning

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att kontrollera pass och övriga handlingar för in- och utresande till och från Sverige och Schengenområdet. 
Vi arbetar underrättelsebaserat och i arbetet ingår bland annat profilering av resenärer och kontroll av dokument. Du kommer även att delta i andra insatser inom ramen för enhetens arbete, främst inom gränskontrollen. 
Du kommer också att dagligen samverka med andra myndigheter och externa aktörer. 
Arbetet som gränskontrollant innebär skiftarbete, årets alla dagar och dygnets alla timmar. 
Som polisens ansikte utåt krävs det att du kan hantera olika situationer med hög servicegrad och bibehållen kvalitet även under hög arbetsbelastning. Vi ställer höga krav på omdöme och noggrannhet i arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som: 
• Har avslutad och gymnasial utbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt 
• Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift 
• Har körkort med lägst B-behörighet 
• Har goda datorkunskaper och är van datoranvändare 
• Har tidigare arbetslivserfarenhet där du vardagligen mött externa kunder
• Fullgott färgseende 
Vid intervjutillfället skall du visa upp ett intyg från optiker beträffande ditt färgseende. Intyget får inte vara äldre än sex månader.

Meriterande: 
• Genomgått utbildning i gränskontroll (sedan Schengeninträdet) 
• Erfarenhet av gränskontrollarbete 
• Erfarenhet av dokumenthantering

• God allmän geografisk kunskap

• Övriga språkkunskaper

 

Personliga egenskaper:
Din samarbets- och kontaktförmåga ska vara mycket god. Du ska ha stor flexibilitet för att gränspolisens totala verksamhet ska fungera. 
Din arbetsförmåga och initiativförmåga är hög och du är ansvarstagande. Du kan fatta egna beslut och har gott omdöme. 
Du har ett samhällsintresse både nationellt och internationellt. Du har förmåga att tempoväxla och att även under hög arbetsbelastning bibehålla fortsatt god service, fokus och kvalitet. 

Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper för denna funktion. 

 

Kontaktpersoner

Frida Söderpalm-Berndes HR-kosnult

frida.soderpalm-berndes@polisen.se

Fackliga företrädare

Samtliga fackliga företrädare nås via Polisens växel, 11414.

Övrig information

  • Anställningen är heltid, tillsvidare som föregås av sex månaders provanställning
  • Arbetstid: Skift förlagt på 8 veckors schema. Verksamheten bedrivs under dygnets alla timmar
  • Du börjar anställningen med en åtta veckor lång internutbildning. Teoretisk utbildning genomförs företrädesvis på polisens utbildningsplats Rosersberg
  • Praktisk utbildning genomförs på Arlanda flygplats med skiftgång
  • Placering är vid Arlanda flygplats, tillfällig förstärkning vid Stockholms Frihamn kan förekomma

 

Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer du via e-post att kallas till en informationskväll som kommer hållas i början av maj (du kommer ha möjlighet att välja på 2 datum). Utöver att få information om rollen som Gränskontrollant kommer du under informationsmötet genomföra ett kunskapstest i svenska, engelska samt geografi. Observera att det obligatoriska kunskapstestet endast kan genomföras vid dessa tillfällen. 

 

Skicka din ansökan via e-post till jobb.stockholm@polisen.se

Märk din ansökan med A192.971/2019 i mailets ärendemening.

Till din ansökan bifogar du gymnasiebetyg och gärna foto. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll 
enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Som medarbetare inom Polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för Polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för Polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för Polisen. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Välkommen med din ansökan! 

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen