Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Gruppchef till Utredningsjoursektion 2 i Göteborg

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

15 april 2019

Ansök senast

06 maj 2019

Referensnummer

C27364/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Utredningsjoursektion 2 består av två arbetsområden, personintaget och förhörszonen. Personintaget ansvarar för förvaring och tillsyn av frihetsberövade personer inom Storgöteborg, såsom gripna, hämtade till förhör och omhändertagna med stöd av lagen om berusade personer. Förhörszonen hanterar anhållna och häktade som skall på förhör. På sektionen arbetar både poliser och civila. Sammanlagt arbetar idag ca 100 medarbetare vid Utredningsjoursektion 2.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten innefattar att ansvara för att verksamhetens uppdrag utförs och tillsammans med dina medarbetare verka för verksamhetens långsiktiga förändrings- och utvecklingsarbete. Vidare ansvarar du för såväl utvecklingssamtal som lönesamtal/lönesättande samtal för dina medarbetare. Som gruppchef ansvarar och verkar du för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar.

På Utredningsjoursektion 2 hanterar vi frihetsberövade personer samt personer som är anhållna, eller häktade som skall på förhör. Du skall säkerställa en korrekt och rättssäker behandling av de frihetsberövade. Detta ställer stora krav på empati, kompetens och stor förmåga till samarbete och samverkan med andra inom och utom polisen. Sektionens arbete har stor betydelse för den frihetsberövades känsla av likabehandling och respekt, vilket har stor vikt för den fortsatta utredningen.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:
·         Har minst ett års aktuell erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande.
·         Har minst ett års aktuell erfarenhet av personal- eller arbetsmiljöansvar.
·         Har för funktionen relevant examen/utbildning. Alternativt har du genom ditt arbetsliv tillskansat dig kunskap och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
·         Erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet såsom psykiatrin, kriminalvården, behandlingshem eller liknande.
·         Erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten.

Meriterande
Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
·         Har ingått i ledningsforum.
·         Erfarenhet av att ha arbetat med människor i speciellt utsatta situationer.
·         Erfarenhet av att ha arbetat som arrestantvakt.
·         Erfarenhet från arbete där du bidragit till att stärka personers rättighet till rättsäker hantering.

Personliga egenskaper
Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du samverkar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål. Som person är du serviceinriktad och flexibel. Du har hög integritet och kan hantera skyddsvärd information. Rollen ställer höga krav på personlig mognad och för att trivas och bli framgångsrik i rollen är du trygg i dig själv och litar på din egen förmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor.

Se hela kravprofilen här

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Christian Brattgård, mail christian.brattgard@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Lena Köhlin, mail lena.kohlin@polisen.se

Samtliga nås via Polisens växel 114 14.

Fackliga företrädare

Fackliga kontakter:
SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen

Samtliga nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Göteborg

Arbetstid: Både flextid och tre-skift beroende på placering
Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Chef, Utredningsjour, sektion 2

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 6 maj 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen