Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Handläggare till brottssamordning i Jönköping, fokus mot bedrägeriärenden

Organisation

Polisregion Öst

Län

Jönköpings län

Utlyst

05 april 2019

Ansök senast

26 april 2019

Referensnummer

C26888/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29 500 medarbetare fördelade över sju geografiska regioner.

Polismyndigheten, region Öst har ca 2000 anställda. Regionen består av tre polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Arbetsbeskrivning

Medarbetarna i bedrägeriberedningen är geografiskt placerade i Jönköping och består idag av en förundersökningsledare och fyra beredare. Bedrägeriberedningens uppdrag är att bereda och fördela kvalitativa utredningsbara bedrägeriärenden till de utredande bedrägerigrupperna i regionens polisområden.

Bedrägeriberedningen är ingången för Polisregion Öst samtliga bedrägeriärenden med inledd förundersökning. Ärenden bereds fram tills någon kan skäligen misstänkas för brott. Syftet är att iordningsställa ärenden i form av inhämtning av uppgifter b.la verifiering av kontotecknare, kontoutdrag, inhämtning/säkring av ev övervakningsfilm samt annan relevant bevisning. Vi genomför även inledande målsägande- och vittnesförhör vid behov, därtill övrig bevisinhämtning som kan vara aktuell i ett initialt skede.

Efter att du som handläggare sammanställt all information kommer förundersökningsledaren inom gruppen att fördela bedrägeriärendena inom regionen och till andra regioner.

Som handläggare vid bedrägeriberedningen arbetar du i nära samarbete med regionens bedrägerigrupper. Även samverkan med Polisens kontaktcenter (PKC), Nationellt Bedrägericentrum (NBC), underrättelseverksamheten samt regionens och polisområdenas brottssamordningsfunktioner är en viktig del i arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

-        Polisexamen eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer som relevent, alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig 

-        God förmåga att utrycka dig i tal och skrift

-        Erfarenhet av att arbetat i MS Office

 

Det är meriterande om du har

-        Erfarenhet av adminsitrativt arbete som arbetsgivaren finner relevant

-        Erfarenhet av att inhämta och bereda data

-        Erfarenhet av utredningsarbete

-        Erfarenhet av att arbetat i polisiära system likt, DUR2

 

Personliga egenskaper

Viktigt är att du är genuint intresserad av verksamheten vi bedriver och är motiverad till att bidra till en gott arbetsklimat som stimulerar utveckling. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som

-        Är självgående, har förmågan att driva arbetet framåt

-        Är strukturerad och har förmågan att arbeta metodiskt

-        Har förmågan att samarbeta samt kommunicera med både interna och externa parter

Kontaktpersoner

Dennis Johansson, Gruppchef regional brottssamordning, 010-56 69493

Daniel Wolf, HR Konsult, 010-56 75414

Fackliga företrädare

Nina Wenegård, ST, 114 14
Carina Aronsson, Polisförbundet, 010-56 650 69
Jan Tuvesson, Seko Polisen, 0761-349310, jan.tuvesson@polisen.se
Saco,114 14

 

 
 
 

Övrig information

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 


Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter 


Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost till Polismyndigheten. 


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 


Varmt välkommen med din ansökan! 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen