Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Helikopteroperatör, TFO, vid Polisflyget i Östersund

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Jämtlands län

Utlyst

02 april 2019

Ansök senast

25 april 2019

Referensnummer

93/19

Arbetsplatsbeskrivning

Polisflyget är en del av operativa enheten på Nationella operativa avdelningen (Noa). I dagsläget har polisflyget ca 70 medarbetare. Polisflyget har fem baseringar; i Stockholm, Göteborg, Malmö, Östersund och Boden där ledningen för polisflyget finns i Stockholm.

Nationella operativa avdelningens uppgifter och ansvar har bäring på nationell och internationell kommunikation och samordning, nationell och internationell underrättelseverksamhet, utredning av föreskrivna brottstyper eller sällan förekommande brott samt biträde till regionerna. Dessutom har avdelningen genom omvärldsbevakning och omvärldsanalys ansvar för framtagande av lägesbilder avseende brotts- och händelseutveckling nationellt och internationellt samt har ett tydligt funktions- och processansvar för flera verksamhetsområden.

Operativa enheten där polisflyget är en del har i uppdrag att dygnet runt, i samverkan med internationella enheten, ansvara för nationell och internationell operativ kommunikation och samordning så att Polismyndighetens resurser används effektivt. Enheten biträder polisregionerna vid internationell rättslig hjälp och upprätthåller nationell krisberedskap.

Arbetsbeskrivning

De huvudsakliga arbetsuppgifterna för dig som helikopteroperatör vid polisflyget är:
• Brottsbekämpning
• Räddningsuppdrag

Specifika arbetsuppgifter du kommer att genomföra i helikopter är:
• Polisiär radiokommunikation
• Dokumentation med kamera
• Filma, spela in och länka videobilder i realtid
• Värmekameraspaning
• Vinschoperatör
• Andra förekommande arbetsuppgifter inom polisflyget

Som operatör fungerar du som en aktiv och säkerhetsmedveten del i den flygande besättning du tillhör där ni tillsammans planerar och genomför polisoperativa uppdrag. Du genomför säkerhetsbedömningar samt väljer metod och utrustning utifrån uppdraget. Att fullgöra arbetsuppgifter som en polis gör vid t.ex. en brottsplats eller skadeplats kommer du även göra i rollen som operatör.

Polisflyget bedriver verksamhet i hela Sverige, varpå oplanerade resor förekommer. Kortare tjänstgöring kan även komma att ske på annan basering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är/har:
• Polis enligt Polisförordningen med minst 5 års anställning
• Flerårig erfarenhet som polis i yttre tjänst i närtid
• Kroppskonstitution för ergonomiskt lämplig arbetsställning i lätt helikopter
• Engelska (2B) eller motsvarande betyg (bifogat betyg krävs)

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är motiverad och vill arbeta i yttre tjänst. Du bör ha god rumsuppfattning och vattenvana samt ett stort tekniskt intresse. För att fungera som operatör på bästa sätt är du noggrann, stresstålig med gott omdöme. Arbetet kräver att du är självgående samt har en mycket god samarbetsförmåga. Då både arbetsuppgifter och arbetstider varierar behöver du vara flexibel.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övriga krav

Som en del av urvalsprocessen kommer tester och läkarundersökning (Medical class 2) genomföras.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: baseringschef Anders Roos, tfn 010-564 16 07
Ansvarig rekryterare: HR-konsult Lydia Grozman, tfn 0105637376

Fackliga företrädare

Anna Owens, SACO, tfn 010-563 48 81
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10;
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92;
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

Övrig information

Anställningen

Anställningsform: tillsvidareanställning
Arbetsort: Östersund
Arbetstid: veckoplanerad arbetstid med två-skift
Tillträde: enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Uttagning, test, undersökning m.m. sker hos Försvarsmaktens HR Centrum i Stockholm.

Utbildningen genomförs under 14 veckor i Polisflygets regi med start hösten 2019. Den sökande som bedöms lämpligast efter genomförd urvalsprocess kommer att antas till utbildningen. Efter avslutad och godkänd utbildning erbjuds du en tillsvidareanställning som inspektör vid NOA i funktion som polis ingripande för att verka som TFO (Tactical Flight Officer).

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 25 april 2019 som ska bestå av:
- Personligt brev
- CV
- Betyg i Engelska
- Blanketten ”Personuppgifter” som finns här 

Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.noa@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med refnr. 93/19 i mailets ärendemening.


Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Lydia Grozman, tfn.0105637376.

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen