Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Jurist rättsavdelningen Malmö

Organisation

Rättsavdelningen

Län

Skåne län

Utlyst

02 april 2019

Ansök senast

08 april 2019

Referensnummer

C26915/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu 1 jurist till rättsavdelningen i Syd med placering i Malmö. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Rättsavdelningen ansvarar för rättslig styrning och stöd, förvaltningsrättslig verksamhet och informationsförvaltning. Rättsavdelningen har drygt 700 medarbetare på flera orter i landet.

Arbetsbeskrivning

Huvudsakliga arbetsuppgifter blir att handlägga och besluta i ett antal myndighetsärenden (skadestånd, sekretess, ordningslagsärenden, vapenärenden, parkeringsärenden), skriva rättsutredningar och förslag till remissyttranden, samt bevaka och informera om nya lagar och avgöranden. Du kommer att utbilda polisanställda i offentlighets- och sekretesslagstiftning och i förvaltningslagen. Som jurist arbetar du såväl självständigt som i team med uppsökande verksamhet ut i organisationen.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:

• Har jurist kandidat- eller juristexamen
• Minst 2 års arbetslivserfarenhet från offentlig förvaltning och två års arbetslivserfarenhet från advokatbyrå

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

• Fullgjord tingstjänstgöring
• Erfarenhet av självständigt arbete med de myndighetsärenden som räknas upp i beskrivningen av arbetsuppgifterna
• Erfarenhet av att ha hållit i utbildningar
• Erfarenhet av att ha arbetat i ledningsgrupp
• Processföring

Vi söker dig som utåtriktad, innovativ, säker och snabb. Du har en stor känsla för kvalitet och service och du ska trivas att arbeta utvecklings- och resultatinriktat. Du är självgående, har förmåga att arbeta med olika processer parallellt och har inga problem med att anpassa dig när situationen kräver det. Din kommunikations- och verbala förmåga är väl utvecklad.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Ann-Charlotte Anevski
gruppchef rättstillämpning 2
010- 56 13697

Fackliga företrädare

Fackliga representanter för SEKO, Saco-S, OFR/S och OFR/P nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: 1 tillsvidare
Arbetsort: Malmö
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Jurist

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Sara Fjellström på sara.fjellstrom@polisen

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen